ASUS X550JK HDD Değişimi

maley

Hectopat
Bu modeli alıp HDD'sini değiştirmeyi düşünüyorum.
Mesela bunu alıp Wd 3.5" 1Tb Caviar Blue Sata 3.0 7200Rpm 64Mb Cache Harddisk - Vatan Bilgisayar asus servisine götürsem hem garantiden çıkmamış hem de pc'e güvenli bir şekilde parçayı monte etmiş olurum değil mi? Tabii öncellikle servis böyle bir şey yapar mı? :D
Bir de herhangi bir HDD takılabilir değil mi? Uyumluluk sorunu gibi bir durum söz konusu değildir herhalde.

Bu hdd değişimi için bütün klavyeyi sökmek mi gerekiyor?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Mesela bu videoda adam alt kapağı sökerek bir parça çıkartıyor daha sonra klavyeyi söküyor. Tam anlamadım ne yaptığını

Bu hdd değişimi için bütün klavyeyi sökmek mi gerekiyor?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Mesela bu videoda adam alt kapağı sökerek bir parça çıkartıyor daha sonra klavyeyi söküyor. Tam anlamadım ne yaptığını

Bu video'da ilk olarak arka kapağı sökerek cihazın SATA portuna ulaşıyor. Daha sonra alttaki bütün vidaları sökerek klavye kısmını yani üst bölümü söküyor.Bilgisayarın DVD-ROM'unun bağlı olduğu vidayı sökerek onu çıkartıp HDD'i bu bölüme takıyor. Daha sonra elinde olan SSD'yi ise cihazın SATA portuna takıyor.

Bazı cihazlarda klavyeyi sökmek gerekiyor. Bazı cihazlarda ise hemen arka tarafta olduğu için ufak bir parça kapak var. Bu cihaza göre değişiyor. En iyisi servisi arayıp sorman. Çok fazla bir para isteyeceklerini sanmıyorum.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı