Asus X550JK İnternet Hız Problemi

srhthn

Hectopat
Daha fazla  
Eve superonline 15 Mpbs hızı olan bir bağlantı yaptırdım. İlk ay 100 mpbs'e kadar hız verdiler. Telefondan wifi bağlantılarına baktığımda "Süperonline xxxxxxx 5G" ve "Süperonline xxxxxxx" şeklinde iki bağlantı mevcut. Hız testi yaptığımda 5G'li ağda 50-60 mpbs gibi bir hız alıyorum. Düz ağda ise 30 Mpbs gibi bir hız alıyorum. Asus X550JK bilgisayarımdan bağlanayım dedim, bilgisayar 5G'li ağı görmüyor. Diğer ağda ise hız 30 Mpbs civarında ama ara sıra kopukluklar oluyor. Bu arada hız testlerini telefondan da bilgisayardan da aynı noktada yaptım ve modem uzak değil. Başka bir laptoptan da hız testi yapayım dedim ki, bu dediğim laptop epey eski, 5G'li bağlantıyı görüyor fakat hız testinde 50 Mpbs gibi bir şey alırım diyordum yine düz bağlantıdaki gibi 30 Mpbs gibi bir hız aldım. Şimdi merak ettiğim bu hız farklılıklarının sebebi nedir? Ve eski laptop bile 5G'li bağlantıyı görürken neden benim bilgisayar göremiyor, Wifi kartı mı desteklemiyor acaba?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendi açımdan bakarsam laptopda wifi kartı değişimi daha mantıklı olur yani sürekli yanımda bir nevi usb bellek ayrı bir parça taşımak ile uğraşamam.

Tavsiye edebileceğiniz bir kart var mı? İnternetten baktım Intel 7260 Wifi kartı kullananlar olmuş, bundan başka önerebileceğiniz bir kart var mı?

En yenisi hangisi ise onu al bence. Dual AC olanlar vardı sanırım onlara bakabilirsin. Pek fiyat farkları yoktur zaten.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı