Asus X550JK Pil Yıpranması

tahayusuf23

Hectopat
Yer
Elazığ
Daha fazla  
Merhaba Arkadaşlar

Dün laptopumu fişten çıkardım %10 a düşene kadar kullandım ve kapattım . Doldurmadan açtım 5 -10 dk daha kullandım pil %3 oldu doldurdum bu arada pil yıpranması ben aldığımda laptopu %3,8 idi neyse doldurdum biryandanda pes oynadım. Bugün fişe takılı halde açtım. Birde kapatırken gece çektim fişten . Sabah baktığımda pil yıpranması %8 i geçmiş . Sorun nedir acaba nerede hata yaptım ?

Bazı firmaların bunun için özel yazılımları olmakta. ASUS'un var mı emin değilim.
Manuel olarak şöyle yapabilirsiniz. Güç seçeneklerini yüksek performansa ayarlayıp parlaklığı artırıp bataryanın sonuna kadar boşalmasını sağlayın. Ardından batarya tamamiyle boşaldığında şarja takıp tamamen dolmasını bekleyin, yani uzun süre şarjda kapalı şekilde kalsın. Ardından bilgisayarı açıp eski ayarlara getirin ve kullanın. Sorun devam ederse zaten 1 aylıkmış, garantiye gönderin ya da değişim talebinde bulunun.

Bazı firmaların bunun için özel yazılımları olmakta. ASUS'un var mı emin değilim.
Manuel olarak şöyle yapabilirsiniz. Güç seçeneklerini yüksek performansa ayarlayıp parlaklığı artırıp bataryanın sonuna kadar boşalmasını sağlayın. Ardından batarya tamamiyle boşaldığında şarja takıp tamamen dolmasını bekleyin, yani uzun süre şarjda kapalı şekilde kalsın. Ardından bilgisayarı açıp eski ayarlara getirin ve kullanın. Sorun devam ederse zaten 1 aylıkmış, garantiye gönderin ya da değişim talebinde bulunun.

Kapalı iken mi şarj olsun ?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı