Asus X550JK Sorularım

CarlJohnson

Hectopat
Katılım
29 Kasım 2014
Mesajlar
85
Makaleler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar Asus X550JK XO012D bilgisayarım da bir kaç sorum var bilen kişiler cevaplarsa çok sevinirim çünkü içim rahat değil şuan yeni aldım.
1-Bilgisayar geldiğinde FreeDos vardı ben uefi kurulum denedim (USB ye doğru şekilde yazdım ) ayarlarını yaptım bios menüsü ile kurulum da diski böldüğüm de ( C- E diski ) C ye kurduğumda windowsu E diski gözükmüyor bende uefi falan kurmak istemediğimden çünkü 4-5 defa format attım düz olarak kurmak istedim ve bios ayarlarını sıfırladım Windows 7 USB/DVD Download Tool programı ile bootladığım Win8.1 Update 3 (DVD de kurulu) normal biçimde yükledim şimdi msinfo32 yaptığım da bios modu UEFİ olarak gözüküyor bir sorun çıkartır mı ? Format da yanlış bir şey yaptım mı ?
2-Diskimi bölmek istiyorum nasıl yapabilirim. Tekrar format atmam gerekir mi ?
3-Bilgisayar da bir sorun olup olmadığını nasıl anlarım önerdiğiniz yapmam gereken bir şey var mı ? İntel HD graphics yükleyeyim mi ? Yoksa Nvidia sürücüsü yeter mi ?

*UEFİ kurulum yapmışım bunu biosdan etkinleştirsem UEFİ olarak mı açılacak bir problem olur mu ?

Ben bildiklerimi yaptım fakat bilmediklerimin olacağı anlamına gelmez açıkcası biraz da heyecanlıyım 4-5 defa format atınca da canım sıkıldı. Cevaplarınız için teşekkür ederim.
@Recep Baltaş
 
Son düzenleme:
Çok uzun yazmışşın normalde okumam :D
1. sorunu es geçiyorum pek bir şey anlamadım ben normal uefi kurmustum win 7 tool ne bilmiyorum.
2. soruna gelirsek, format atmadan bölemezsin harf degişikliği yapabilirsin veya c, d varsa d yi silip c ye formatlamadan ekleme yapabilirsun.
3. Tabiki İntel olsun Nvidia olsun sücülerini yükle, sürücülerin daima güncel olsun. İntel masaüstünde etkin iş görmüyor degil yani.
 
Windows 7 USB/DVD Download Tool programı ile DVD ye Win8.1 Update 3 yükledim şuan anladım ki bilgisayara halihazırda UEFİ kurulum yapılmış bios ayarlarını sıfırlamıştım kurmadan önce şimdi böyle kalsa bir şey olur mu UEFİ modunu bios menüsü ile aktif hale getirsem UEFİ kullanır mı zararı olur mu ?

Windows kurarken böldüğüm disk yani D diski olarak kulanacağım disk Windows açıldıktan sonra gözükmüyor Disk yönetiminde gözüküyor aktif hale mi getireceğim anlamadım böyleyken bölemem mi diski ?

WİFİ Touchpad driverlarını yüklemiyorum birde Touchpad nasıl kapanıyor ?

*Driverlarını kurmam gerekiyormuş Touchpadin fn+f9 ile kapanıyormuş ama diğer sorularıma cevap bulamadım.
 
Diski bölmüşsün ama yeni disk oluştur dememişsin oda boşta kalmış herhalde. Touchpad kapanması içinde Asus sürücülerinde ATK PACKAGE yüklemen gerek.

Göremediğin boştaki alan için bunu yükle www.partitionwizard.com: MiniTool Partition Manager Software for Windows PC and Server
Kullanımıda burda
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
20 ile 25. dakika aralığını izle. Onların yaptığını yapmacaksın, yukarıdan Create kısmını tıklayacaksın boştaki alanın üzerine gelip.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı