Asus X550JK-XO012D GTA V takılma sorunu

saianss

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, Asus X550JK-XO012D 4GB RAM modele sahibim. Windows 8.1 pro 64 bit. En güncel Chipset ve ekran kartı driverı kurulu, directx 11 yüklü. GTA V oynarken anlık takılmalar oluyor. Net bir çözüm olmadığının farkındayım ama en azından bu takılmaların sebebini bilmek istiyorum. Gerçekten çok can sıkıcı bir durum. Geforce experience optimize etmedi ancak orada belirtilen optimum ayarları uyguladım ama faydası olmadı. Game booster denedim kâr etmedi. Laptap yüksek performans modunda ama bi değişiklik olmuyor. Takılma anında ses ile alakalı da bir sıkıntı oluyor. O anda ses sanki cızırdayıp kesilirmişçesi bozuluyor.

Bu tür ani takılmaların sebebi ekran kartı mı, RAM belleği mi, HDD mi ? Veya benim takılma sandığım şey aslında donma sorunu ve ekran kartı mı yetersiz? Ayrıca oyun esnasında cihaz yan taraftan sıcak hava üflüyor ama oyundan çıkınca kesiliyor ama ısınma kaynaklı olduğunu pek düşünmüyorum çünkü oyunun başında dahî bu takılmalar olabiliyor. Son olarak çeşit çeşit grafik ayarı denedim ama ufak rahatlamalar dışında kesin bir fayda göremedim. Yani asıl merak ettiğim sorunun kesin kaynağı ne? Zahmet edip okuyan ve yorumlarını esirgemeyen herkese çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hdd taramasını yapacağım bakalım sonuç ne olacak. Oyun korsan hocam. Bunun da etkisi olur mu?

Ram konusunda da haklısınız galiba. Ayrıca ready boost usb kullanarak ram e destek saglana bilir mi? Ben denedim ancak başarılı olamadım oyunda

Anladım teşekkürler. Peki ilave 4GB RAM yeterli olur mu?

Çok teşekkürler arkadaşlar zaman ayırdığınız için.

HD Tune ile HDD'ye Health ve Error Scan taraması yapın. Belleği de 8GB yapmakta fayda var. 4GB RAM oyunlar için yetersiz kalabiliyor.
Hocam tarama yaptım. Healt ve error scan da sorun yok. Benchmark yaptım read değerleri görseldeki gibi. Write testi yapamadım sebebi nedir sizce ? Ayrıca 19 access değeri yeterli mi GTA V için ? Testteki değerleri yorumlarsanız benim için çok iyi olur. Tekrar teşekkürler.

Bende aynı model bilgisayara sahibim. Oyun very high da 50 fps 0 kasma 0 donma kardeşim RAM yüzünden kuzenimde 4GB RAM'li var aynı PC. Onda kasıyor bende kasmıyor bendeki 12 GB RAM, kesinlikle RAM yüzünden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…