ASUS X550JK model laptopum var. Son 1 senedir sistemim yüksek CPU kullanıyor ve o kadar araştırmama rağmen sorunu çözemedim.
Windows 10'un en son sürümü yüklü ve orijinal. Bütün driverlarım güncel ama sorunu bulamıyorum.
Donanımsal sorundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Nasıl tespit edebilirim?
Sistemin boştayken yüksek CPU alıyor musun ?
Alıyorsan denetim masasına gir, sistem güvenlik tıkla ve güç seçeneklerine girdiğin'de yüksek performans'dan dengeli ayarına getir.
Ubuntu yada Manjaro çalışan ISO indir ve USB belleğe yaz. Bilgisayarı USB bellekten başlat. Eğer Linux'ta da işlemci kullanımı anlamsız şekilde yükse ise sorun donanımsaldır.
Sistemin boştayken yüksek CPU alıyor musun ?
Alıyorsan denetim masasına gir, sistem güvenlik tıkla ve güç seçeneklerine girdiğin'de yüksek performans'dan dengeli ayarına getir.
Ubuntu yada Manjaro çalışan ISO indir ve USB belleğe yaz. Bilgisayarı USB bellekten başlat. Eğer Linux dada işlemci kullanımı anlamsız şekilde yükse ise sorun donanımsaldır.
Merhaba Asus AI Suite programını kullanıyor musunuz? Kullanıyorsanız programa girip ''Performans Modu'' seçili mi kontrol eder misiniz?
Bir de güç seçeneklerinizden işlemci kullanımı %100 mü? Sadece kontrol amaçlı yazıyorum, emin olalım.
Merhaba Asus AI Suite programını kullanıyor musunuz? Kullanıyorsanız programa girip ''Performans Modu'' seçili mi kontrol eder misiniz?
Bir de güç seçeneklerinizden işlemci kullanımı %100 mü? Sadece kontrol amaçlı yazıyorum, emin olalım.
Ubuntu yada Manjaro çalışan ISO indir ve USB belleğe yaz. Bilgisayarı USB bellekten başlat. Eğer Linux'ta da işlemci kullanımı anlamsız şekilde yükse ise sorun donanımsaldır.
Haklısınız, gözümden kaçmış. Güç modunu %100 işlemci kullanımında dengeliye alın. Bilgisayarı güvenli modda başlatın sorun devam ediyor mu kontrol edin. Eğer güvenli modda sorun devam etmiyorsa belirtin.
Ben bu tür sorunlarla karşılaştığımda temiz kurulumu en iyi çözüm olarak görüyorum. Muhtemelen sizin sorununuzu da çözecektir.