Çözüldü ASUS X550JX FAULTY_HARDWARE_CORRUPTED_PAGE mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

enesbayrktar

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle iyi forumlar herkese. ASUS X550JX kullanıcısıyım bilgisayarın teknik özellikleri ile beraber minidump dosyalarını konu devamında bulabilirsiniz. Yazılım ile ilgileniyorum pek ağır oyunlar oynamıyorum, bugün ilk defa oldu. Cihaz eski olduğu için belleklerden şüpheleniyorum. Minidump dosyasını analiz ettim ancak yine de sizlere danışmak istiyorum.

Şimdiden teşekkür ederim.

Cihaz özellikleri:
İşlemci: i7 4720HQ.
Bellek: 12 GB.
SATA1: Fury 3D 120GB SSD (1 yıl olmadı)
SATA2 (cd yerine): Samsung HDD 6400 RPM (1TB cihaz varsayılanı olarak gelen)

Minidump dosyaları (GDrive)

Çözüm
Bana tek sorun RAM değilmiş gibi geldi. Öncelikle sistemdeki tüm disklere HD Tune ile Quick Scan tiki kapalıyken Bad Sector testi uygulayın. Ek olarak disklerin S.M.A.R.T. verilerini de paylaşın. Ek olarak Memtest86 testi de uygulayın. Başka şeyler de var ama ana sorunlar bunlar ve bunlardan sonra sorun devam ederse onlara da bakarız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bana tek sorun RAM değilmiş gibi geldi. Öncelikle sistemdeki tüm disklere HD Tune ile Quick Scan tiki kapalıyken Bad Sector testi uygulayın. Ek olarak disklerin S.M.A.R.T. verilerini de paylaşın. Ek olarak Memtest86 testi de uygulayın. Başka şeyler de var ama ana sorunlar bunlar ve bunlardan sonra sorun devam ederse onlara da bakarız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çözüm
HD Tune içerisinde S.M.A.R.T. kısmının ekran alıntısını atabilirsiniz. Ek olarak artık geç oldu ve bu saatten sonra rapor okuyacak göz de kalmadı. Siz testleri yapın ve sonuçları paylaşıp beni etiketleyin yarın sabah sizinle bizzat ilgileneceğim. :)

Merhabalar tekrardan @Enes3078 iş yerindeydim dün gece HD Tune testlerini ancak bitirebildim. Sonuçlar burada mevcut. Bu gece de Memtest86 testlerini bitirip yarına sonuçlarını paylaşmış olurum. Tahminimce dahili RAM olan 4 GB'dan şüpheleniyorum. Umarım şüphelerim doğru çıkmaz.
HD Tune sonuçları

Zaten diğer şüphem de o yöndeydi ve bu yüzden Memtest86 testi istemiştim. Onu da paylaşırsınız artık. Bu arada XMP profili cihazda aktifse kapatmayı unutmayın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı