Asus X550LN-XO007H Cihazımda Şarj Sorunu Mu Var?

Makaleler
2
Yer
Şanlıurfa
İki gün önce bahsettiğim laptopu satın aldım.

Dün şarja takıp uyudum. Sabah kalktım şarjdan çeker çekmez tuşuna basarak bilgisayarı açtım ve hemen şarj durumuna baktığımda %98 idi. İki kere bunu denedim. Sizce şarjdan çekildikten sonra %100 olması gerekmez mi, hiç olmadı %99 olsun.

Not: Genel olarak şarjım internette dolaşım, maillerime bakmak ile 2.5 - 3 saat arası gidiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı notebooku alalı 2 hafta bile olmadı. Şu anda şarja takılı değil, ekran parlaklığı kısık falan değil, soğutucu takılı çalışıyor ve 6-7 dakika önce açtım; şarjım %97. Açtığım zaman %100 oluyor, senin yaşadığın sıkıntıyı yaşamadım. Aldığım gün akşam 8 gibi şarja taktım sabah 10 gibi çıkarttım. Farklı bir şey yapmamışız aslında. Ama bataryanda büyük bir problem yok.

Bu arada 2K14, Far Cry 3, F1 2012, Skyrim, LoL gibi oyunları şarja takmadan oynarsam 2.5 - 3 saat gidiyor şarjım. Düşük güç tüketimli GPU ve CPU olduğu için prize takılı olmadan oyuna girince FPS düşmüyor eski bilgisayarımdaki gibi. Ama senin bataryanda ufak bir sıkıntı olduğu aşikar.

t8kWZqL.png

Aldığım günden itibaren Power4Gear Power Saving seçeneğinde kullanıyordum. Şimdi Dengeli seçeneğine aldım. Bugün de böyle kullanıp deneyeceğim.
Sanırım yaptığım tek hata ilk şarjı düzgün yapamadım. Aldığım mağazadan kurulumları yapmak için şarja takıp hallettim. Sonra da işim bitince şarjı çektim. Kullanım klavuzunda ilk 3 saat aralıksız şarj ediniz diyordu. Eve gelince şarjı sıfırlayıp full şarj yaptım ama bilmiyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
%98'te kesilmesinin sebebi Power 4 Gear'ın bataryanın bozulmasını engellemek için tam doldurmadan şarj etmeyi kesiyor. Herhangi bir voltaj dalgalanmasında gelecek akımı boşluk bırakılmış bataryaya yolluyor. Böylece bataryayı doldurmuş oluyor. Ama o batarya dolu olsaydı cihaz komple "bum!".

Şimdi anladın mı?

%98'te kesilmesinin sebebi Power 4 Gear'ın bataryanın bozulmasını engellemek için tam doldurmadan şarj etmeyi kesiyor. Herhangi bir voltaj dalgalanmasında gelecek akımı boşluk bırakılmış bataryaya yolluyor. Böylece bataryayı doldurmuş oluyor. Ama o batarya dolu olsaydı cihaz komple "bum!".

Şimdi anladın mı?
Evet o zaman ben tekrar cihazı Power 4 Gear seçeneğine alayım ? Çok teşekkürler içim rahatladı :)

Power 4 Gear seçeneğine almasan bile zaten öyle bir ifade göreceksin. Ben mesela yüklemedim Power 4 Gear'i bu sefer. Yüksek performans moduna aldım normal. "%97, dolmuyor" şeklinde bir ifade yazıyor bende de. Bataryanın fazla şarj olmasını önlemek içindir bu. Sorun yok.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı
09:05:00