Asus X550VC-XO019H Notebook MacOSX Maverics 10.9.1 HacKintosh Kurulumu

ediko

Megapat
Makaleler
2
Daha fazla  
Arkadaşlar Bilgisayarım

Asus X550VC-XO019H Notebook İşletim Sistemi Windows 10

Özellikleri
CPU : İntel İ5 2,6 Ghz 3230
GPU : intel 4000 dahili Grafik işlemci
Harici Ekran Kartı: Nvidia Geforce 720M
Ekran: 15'6 (1366x768) Pixel ekran
Bellek : DDR 3 6GB Ram 1600mhz
Hard Disk: 1000GB Sata Harddisk
Harici Ekran Kartı: Nvidia Geforce 720M
HD web kamera-Bluetooth v4
En Güncel Bios Sürümü Yüklendi
Ağ Kartı: Realtek +Wirelles Qualcomm Atheros
HDMI- Çıkışlı

Dual Boot Windows 8.1 ve Mavericks 10.9.1 Rehberi - Technopat
yazısındaki maveriks raw dosyası,
Yosemite 10.10 raw dosyası,
yosemite 1010usb.arc dosyası ile oluşturduğum 3 ayrı usb flash bellek ile boot bölümünde parametreleride denedim. Hiç birinde başarılı olamadım.

resimlerinide paylaşayım.
20141216_IMG_3203 1024.JPG
20141216_IMG_3219 1024.JPG

buradan sonra bilgisayara reset atıyor herhangi bir donma durumu olmuyor. Yeniden başlatıyor bilgisayarı. bu maveriks 10.9.1 de başıma gelen olay.
20141221_IMG_3267 1024.JPG

yukarıdaki resim ise yosemite yüklerken oluşan hata buradan sonra bilgisayar donuyor ve cpu sesi yükselmeye başlıyor. hiç bir tuş işlev görmüyor Alt+Control+Del dahil sadece güç düğmesinden kapatabiliyorum.
Arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum
Recep Bey bilgisayarı bile değiştirmeyi düşünüyorum lütfen şu bilgisayara bir el atalım. Eğer yapılamıyorsa değiştireyim mi.

Kardeş reset atması pm patch den oluyormuş bende de öyleydi. Birde transmac ile Nvidia sürücülerini sildin mi?

Ne demek. Sonucunu yazarsın. Sorun varsa yardımcı olmaya çalışırım.
tekrar merhaba GMY bey . bir yere kadar geldim bayağı ilerleme sağladım. şöyleki;
1.maveriks 10.9.5.raw dosyası ile kurulum yaptım.
2.ilk takıldığım yeri yuakrıda da belirttiğim gibi ve sizin tavsiyenizle Aynen Recep beyin yaptığı gibi nvidia sürücülerini flashtan kaldırdım.
3.bios ayarlarını Yaptım ve clover boot loadırdan da İntel graphics ayarını kaldırdım.
4. Sonra os x Yükleme safhasını başarı ile geçtim.
5. Daha sonra bir süre os x de kullanacağım ayar ve driver programlarını HFS-Apple dosya formatıyla formatlı flash diske nasıl atacağımı araştırdım. onuda hfs-win programıyla çözdüm ve flash diske programları (Clover configurator, vietnam tool, multibeast vb)
hackintosh klasör resmi.PNG

resimde görülen programlar.
6. Daha sonra recep beyin yaptığı gibi clover config dosyasını sistem config dosyası ile değiştirdim.
7. sonra ekran kartı ve ses kart ve touch pad driverlarını yükledim recep beyin yaptığı her şeyi yaptım tabiki benim ekran kartının id numarasını girdim. Intel HD Graphics IGPlatfomID Veritabanı bu yazıdan buldum.
  • 01660003 Mobil HD 3000 HD 4000 (i5-2430M 2410M 3230M 3210M)
  • intel hd 4000 ve M3230 için tabiki şu şekilde yazdım "0x01660003"
8.daha sonra ses ayarını yaptım en son sürücüsünü indirdim ve yükledim hoparlörden çok rahatsız edici bir ses geldi. tiz bir ses.
9. bilgisayarı yeniden başlattım ve clover boot loaderdan mac os x ve mavhdd den açtığımda kernel yazısının orada kalıyor. tekrar clover boot loadera girdim -x ve grafik kart ayarlarını değiştirerek güvenli kipte ve daha önce açtığım şekilde açmaya çalıştım ama hiçbir şekilde burayı geçemedim.
kaldığım yerin resmini gönderiyorum.
hackintosh klasör resmi.PNG 20150101_IMG_3384r.JPG
20150101_IMG_3384r.JPG

sistem uptime innanoseconds: 738271489
buradan sonra takıldım ilereyemedim.
yülemeye yeniden mi başlamalıyım.
yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Ben de senin gibi oralara geldim. En son ses driverini yükleyeyim dedim. Sonra restart attım. Açılırken kulağı tırmalayıcı bi ses geldi ve yeniden başladı. Ama masaüstü gelmiyordu . Daha sonra güvenli modda başlattım açıldı ancak ses driveri yüklenmemişti. Sonra voodooHDA kextini sildim tekrar normal açılmaya başladı ama bir türlü ses ve wirellesi beceremedim. Bir de şöyle bir konu açılmıştı bakmanı tavsiye ederim.
Voodoo HDA Prefences Yok

Ben de senin gibi oralara geldim. En son ses driverini yükleyeyim dedim. Sonra restart attım. Açılırken kulağı tırmalayıcı bi ses geldi ve yeniden başladı. Ama masaüstü gelmiyordu . Daha sonra güvenli modda başlattım açıldı ancak ses driveri yüklenmemişti. Sonra voodooHDA kextini sildim tekrar normal açılmaya başladı ama bir türlü ses ve wirellesi beceremedim. Bir de şöyle bir konu açılmıştı bakmanı tavsiye ederim.
Voodoo HDA Prefences Yok

GMY Bey ben buradan sonra başarılı olamayınca yosemite deneyeyim dedim ama o daha berbat bir deneyim oldu. daha ilk kurulum ekranına gelemedim. neyse ondan tekrar vazgeçtim. hazır kendimizi yetiştirdiğimiz maveriks 10.9.5 e tekrar döneyim dedim. Ve tecrübelerimide ekleyerek maveriksi tekrar kurmak daha basit oldu. Yine sabah 04.00 e kadar uykusuz kaldım o kadar da basit değil di.
Şu anda ki durum söyle ki: flash diskten açmıyorum. mavHdd den harddiskten açıyorum. ses ve grafik kartını yükleme safhasındayım. Daha önce burada işlem sonlandığı için çok çekiniyorum tekrar başa dönmekten.

Benim sorum ekran kartı id sini yanlış girmeyeyim diye biraz araştırma yaptım. bu id numarasını nasıl tespit edebiliriz ben bunu soracaktım.

internetten indirdiğim system information fır windows SIW programı ile video bilgilerine baktım. birazdan aşağıda paylaşacağım. Recep beyin verdiği listedeki benim sistem için verilen 0x01660003 numarasını nasıl tespit etmiş olabilir diye baktım bir mantık yürütmeye çalıştım fakat 0166 rakamını görüyorum ancak 0003 rakamını hiç bir yerde bulamadım.
eğer Recep Beyde sesimi duyuyorsa bunu nasıl tespit ettiğni bizede anlatırsa yanlışlık yapmayalım. emekler boşa gidiyor.

video asus x550vc.PNG

sistem bilgim x550vc i5 3230m intel hd 4000 gt720m yukarıda bilgilerini verdiğim gibi.

ŞİMDİDEN YARDIMLAR İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı