ASUS X550VX eGPU olur mu?

M A S K

Kilopat
Daha fazla  
Ben de 3 yıl önce aldığım ASUS laptop var 3500TL'ye almıştım. şimdi 8000 olmuş:) Linkini bıraktım. İşlemcisi fena olmamasına karşın ekran kartı yetersiz kalıyor. 144Hz monitörüm de var ama sadece CS oynayabiliyorum. PUBG, Apex, Call of Duty gibi Battleroyal oyunlarda 60 FPS civarı alıyorum ve tatmin etmiyor. O yüzden eGPU yapmak istiyorum. Bu konu da nelere dikkat etmem gerek? Benim laptobuma alacağım aparat uyar mı? Bbilgisi olan yardımcı olabilir mi?
ASUS X550VX CORE İ7 notebook fiyatı, teknik özellikleri, modelleri. ASUS X550VX notebook en uygun fiyatlarla sadece Vatan Bilgisayar'da. Satın Al!

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de sizdekinin bir benzer modeli olan 3 yıllık X550VXK-7700HQ var. e-GPU destekliyor diye biliyorum. Şu anki masaüstü bilgisayarımı almadan önce zamanında benim de aklıma gelen, denemek istediğim yöntemlerden biriydi. Sonrasında takılacak olan ekran kartında oluşacak olan verim kaybı, ekstra güç kaynağı masrafı vs gibi nedenlerden dolayı vazgeçmiştim. Üstelik o aparat ve güç kaynağını sabit bir şekilde bir yere koymak gerekiyor. Düzüstü bilgisayar her taşınmak istendiğinde o parçaları da teker teker söküp yanınızda götürmek olma mecburiyeti de cabası. Bu eGPU muhabbetine özel ASUS'un geliştirmiş olduğu XG Station Pro Box'lar var. Onlar da neredeyse bir masaüstü bilgisayar kadar pahalı. En mantıklı yöntem sistemin derli toplu gözükmesi açısından bütçeyi toparlayıp daha performanslı masaüstü veya dizüstü bilgisayara geçmek derim.

Valla 144hz monitör aldım zaten.Şuan laptop kasa işlevi görüyor ve sabit.Egpu 1000TL lik ekran kartıyla 1500 civarında bir fiyata mal olur.Kasa almaya kalksam en az 3000TL o yüzden eGPU mantıklı geliyor ama tabi dediğiniz sıkıntılar da var @Jon Bernthal

144 Hz'ten tam anlamıyla tat almak istiyorsanız en azından GTX 1660 Super/ 1660 Ti modellerine bakın derim. Bu modellerin 2000-2500TL arası piyasa fiyatı var. eGPU deseniz 400 TL, bir de kaliteli 80 PLUS PSU aldınız diyelim, o da en azından 375-400 TL tutar. Yaklaşık olarak 3000 TL'ye denk geliyor bu şekilde. 3000 TL(+300) civarına canavar Ryzen sistemler bulunabiliyor şu an. Ayrıca eGPU, dediğim gibi masaüstü bilgisayarlardaki PCI Express bağlantılarının vereceği performansı sunamayacaktır. Daha sonrasında pişman olmamak için oluşacak olan performans kaybını da göz önüne almalısınız bence. (Çok büyük bir kayıp olmaz, ancak FPS oranına çok dikkat eden birisiyseniz, uyarım bu yönde, yine de önden söylemiş olayım). Ayrıca PSU ile eGPU'yu güvenilir bir yerde muhafaza etmenizde fayda var. Aksi takdirde etrafı açık olursa parçalar hem daha hızlı toz toplar hem de dışarıdan gelebilecek fiziksel veya mekanik etkilere maruz kalabileceği gibi dağınık bir görüntü sizi bekliyor olacak. Karar sizin, alıp benim için farklı bir deneyim olsun istiyorsanız, deneyebilirsiniz. Ancak yukarıda bahsettiğim sıkıntılarla boğuşmak zorunda kalabilirsiniz. Benim önerim yeni bir kasaya geçmeniz yönünde. Umarım sizi biraz da olsa aydınlatabilmişimdir 😀.

Son düzenleme:
Yeterince aydınlandım :) yazın yeni bir kasa almaya karar verdim. Şu anki laptop da PUBG'de 70 80 FPS alıyorum 100 110 alsam yaza kadar atsa beni çok güzel olacak. Bildiğiniz ince ayar var mı :) @Jon Bernthal.

Maalesef, PUBG oynamadığım için kişisel olarak deneyimlerime dayalı net bir şey söyleyemeyeceğim. Ama aşağıya bununla ilgili birkaç tane video paylaşacağım. Umarım işe yarar 😀.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

@CLS 63 AMG çok sağolasın denicem :) pubg dışında genel laptobun performansını %10 20 arttıracak bi yöntem var mı?

Genel kullanım performansı için, temiz bir Windows 10 kurulumu sonrası buraya bir göz atın derim. Sadece HDD kullanıyorsanız, SSD takviyesi de yapabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı