ASUS X550VX işlemci sıcaklık problemi

rdemirhan90

Centipat
ASUS X550VX model bilgisayar sahibiyim. İşlemci i7 6600HQ, ekran kartı GTX950.
6-7 ay öncesine kadar ısınma problemi yoktu. Sonrasında bilgisayar oyunlarda ve video convert işlemlerinde ısınıp kapanmaya başladı. Sıcaklıkları kontrol ettiğimde oyunlarda uzun süre 100 derecede dolaşıp kendini kapatıyordu. Bilgisayarın içini açıp fan temizliği yaparak macununu değiştirdim. Kaliteli bir macun alıp kullandım ismini şu an hatırlamıyorum, sorun devam etti. Chip değişimi yapan bir bilgisayarcıya götürdüm chiplerde sorun olmadığını söyledi. Söylediğine göre işlemci fazla akım çekiyormuş. ThrottleStop programında kontrol ettiğimde sadece 2. çekirdeğin ısısının çok yükseldiğini diğer çekirdeklerin Max 70-80 dereceye çıktığını fark ettim.
Sizlerin bu konuda önerilerini ve görüşlerini almak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ek bir soğutucu almanızı tavsiye ederim çünkü bir işlemcinin o ısılarda kalması ömrünü azaltması demek. Laptoplar için güzel soğutucular var onları deneyebilirsiniz. Çünkü tek bir fan hem CPU hem GPU'yu sağlıklı soğutamaz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı