ASUS X550VX RAM önerisi

Huseyin Akyuz

Hectopat
Daha fazla  
ASUS X550VX cihazıma RAM yükseltmesi yapmak istiyorum. Su an üzerinde 4 GB 2133 MHz CL15 değerine sahip RAM var. Tamamen aynı RAM bulamadım. Bulduklarımda pahalı. Sorum şu, bu sisteme CL17 2400MHz bir RAM ilavesi yapabilir miyim? Bir sorun çıkarır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem, belirsiz zaman aralıklarında kitlenip, BSOD (Blue screen of death) gibi aniden çökme sorunlarıyla karşı karşıya gelebilir. Aynı zamanda bu gibi sorunlar gözlenmese dahi RAM'lerin stabil ve efektif çalışamama olasılığı da var. Alıp deneyebilirsiniz, belki sorunsuz bir şekilde çalışır. Ama ben yine de önermiyorum.

Son düzenleme:
2017 yılında almış olduğum, ASUS-X550VXK i7-7700HQ + GTX 950M (2GD5) + 12 GB DDR4 2133 MHz CL15 (8+4) dizüstü bilgisayarım var. Mesleğim gereği daha çok iş odaklı programları uzun süreli yoğun bir şekilde kullandığımdan dolayı, ilerleyen süreçlerde başımın ağrımaması için zamanında RAM miktarını 12 GB olarak tercih etmiştim. Şu anda rahatım. Size de önerim, bilgisayarınızda Windows 10 kullanıyorsanız, 8 GB RAM miktarının, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde yapacağınız işlemlere bağlı olarak yetersiz kalma olasılığı bir hayli yüksek. Eğer bütçe yeterli ise tavsiyem almışken 8 GB RAM almanız yönünde. Karar sizin. Aşağıya cas latency değeri 15 olan birkaç RAM linki bırakacağım.

SK Hynix 4GB DDR4 2133 Mhz CL15 SODIMM

Hi-Level 8 GB DDR4 2400 Mhz CL15 SODIMM

Kingston HyperX Impact 8 GB DDR4 2666 Mhz CL15

Kingston HyperX Impact 4 GB DDR4 2400 Mhz CL14 ( Eğer şansınızı denemek istiyorsanız bu RAM'e bakabilirsiniz, diğer RAM'inizle birlikte stabil çalışma olasılığı var.)

Son düzenleme:
Yardımın için çok teşekkür ederim 8 GB almak daha mantıklı gibi 4 GB almak çift kanal çalışması açısından daha iyi diye düşünmüştüm ama çift kanal tek kanal çok fark olmaz sanırım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı