Çözüldü ASUS X553MA Space Tuşuna Basınca Kapandı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kokoreç232

Hectopat
Makaleler
1
Merhaba, yakın zamanda ASUS X553MA laptopu mahallemde yıllardır iş yapan güvenilir bir bilgisayarcıya verdim klavye değişimi için. Bilgisayar geri geldiğinde ise klavye ilk önce biraz değişik geldi, sanki tuşlar biraz kısaydı. Bir not defteri oluşturduktan sonra tuşları denemeye başladım, space bastığım zaman ise bilgisayar tamamen kapandı ve bir daha açılmadı. Bilgisayarda ısınma sorunu yoktu. Hemen aynı klavyeyi yapan bilgisayarcıya götürdüm, ilk şarj aletime baktılar. Tamamen sağlıklı çıktı, sonrasında anakart ile pil arasındaki kabloyu kontrol etti, o da sağlamdı. Şüphem bir vidayı yanlışlıkla atlayıp space bastığım zaman arka plaka ile anakartın temas ettiği yönde. Her ne kadar alakasız göesem de bilgisayarcı laptopa BIOS yazacağını söyledi. En son 1 yıl önce girdim BIOS'a ve o da format içindi.
Bu konu hakkındaki düşünceleriniz neler? Bu sorunun kaynağı sizce ne olabilir?
Not: Bilgisayarcı doğru koddaki klavyeyi taktı. Bizzat kontrol ettim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ne yazık ki edemedi anakart ve işlemci yanmış yarın gidip gelen bilgisayara bakacağım eğer uygun ise değiştireceğim veya kötü bir bilgisayar ise parasını ödeyecek.
Taktığı klavye bozuk olsa bile bilgisayarı açılmaz hale getireceğini düşünmüyorum.
Bilgisayarcı arkadaş montajı düzgün yapmamış olabilir. Orijinal klavyenin altındaki filmi yeni klavyeyi takarken yapıştırmadıysa boşluk tuşuna bastığında dediğin gibi kısa devre yapmış olabilir. Çok sağlam durmuyor zaten bilgisayarın kasası.
Her ne kadar ümitli olmasam da umarım tamir edebilir güvendiğin arkadaş bilgisayarını.

Ne yazık ki edemedi anakart ve işlemci yanmış yarın gidip gelen bilgisayara bakacağım eğer uygun ise değiştireceğim veya kötü bir bilgisayar ise parasını ödeyecek.

Çözüm
Başta vermem şarj aletinden dolayı dedi.
Abi gözümüm önünde voltmetreyle ölçtün falan dedim baktık yokuşa sürüyor zabıta çağrıdık sonrasında anlaştık adama dedim senin dediğini filmden dolayı kısa devre yaptı bu kadar bildiğine göre sen yaptın diyor. 😅 Dedi şuradan incele al istediğini şu sıra ve altından dedi dedim abi bunlar işime yaramaz dedi yarın gel elime birkaç laptop gelecek dedi bekliyorum yarını bakalım. Yarın yazarım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı