Asus X555L Görev Yöneticisi'ndeki Disk Kullanımı %100 olması

Watch4em

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar;

1 hafta önce Asus X555L modelli bir dizüstü bilgisayar aldım. Ama arada sırada bilgisayar yavaşlıyor. Yani çok nadiren. Bu neden olabilir? Görev Yöneticisi'nden baktığımda Disk %100 yazıyor. Bunu nasıl çözebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran Alıntısı.PNG

Birde bu gereksiz programları nasıl devre dışı bırakabilirim msconfigten bıraktım fakat başka programlar çalışıyor ACMON,ASUS SMART GESTURE vb gereksiz programlar çalışıyor.Bunların hangisi yararlı hangisi işe yaramaz bilmediğimden kapatamıyorum.

Eki Görüntüle 32458
Birde bu gereksiz programları nasıl devre dışı bırakabilirim msconfigten bıraktım fakat başka programlar çalışıyor ACMON,ASUS SMART GESTURE vb gereksiz programlar çalışıyor.Bunların hangisi yararlı hangisi işe yaramaz bilmediğimden kapatamıyorum.
Hocam aynı sorun bende de vardı, benim cihaz da asus tu. Öncelikle fotoğrafta ki gibi disk yöneticisini açın ve disk yazan yere bir defa tıklayın. Size en fazla bellek kullanan programdan en alta doğru sıralayacaktır. O programı bulun, bilgisayar da yüklü programların içine bakın aynı isim de program varsa onu kaldırın, yoksa da görev yöneticisinden o programın üstüne gelip çalışmayı dur a tıklayın. Sorununuz çözülecektir. Malesef pcnize virüs bulaşmış.

Hocam aynı sorun bende de var. Asus N550JV kullanıyorum. Bazı kişilerde de rastladım bu soruna. Bende ilk 10-15 dk oluyor daha sonra geçiyor. Bu yüzden bilgisayarı sıfırladım ama hala aynıydı. Yani virüs kaynaklı bir sorun değil. Bence hdd kaynaklı bendeki 5400rpm ki çok yetersiz. Ssd kullananlarda böyle bir sıkıntı yok.

HDD kaynaklı olduğuna dair düşünceye katılmıyorum.
Bende oldukça yaşlı bir laptop var, nc6400.
HDD kullanıyorum, 30 saniyede açılıyor.
10'a yakın sayfa açık, HDD (7200 RPM) kullanımım %5lerde.

Ama windows kurunca ilk işim 8.1'in gereksiz ne kadar gereksiz uygulaması varsa kaldırmak, kaldırılmayanları da disable etmek oluyor.
Privacy ayarlarında verilen izinleri dahi (kamera, ses vb. ekipman ve verilere erişimi otomatikman izin verir şekilde başlıyor.) kapatıyorum.
Küçücük appler arkada sinsi sinsi bir yerlere bağlanıp birşeyler yapıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı