ASUS X555L Isınma Sorunu

Hasan Sangrento

Megapat
Benim ASUS-X555L bilgisayarımda aşırı derecede bir ısınma söz konusu. Artı olarak fandan şiddetli bir ses geliyor ki sanki bir su makinesi çalışıyormuş gibi.

HWMonitor verilerine göre;

400305

Böyle bir sorun söz konusu. Bakımı ve macun değişimi iki - üç ay öncesine kadar yapıldı. Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer yavaş ise ben RPM'i nasıl hızlandırabilirim?
Sıcaklığa göre kendisinin artması gerekir, sanırım işlemci 5200u. Bu kadar ısınması bu işlemci için hiç normal değil. Böyle kullanmamanı öneriririm. Garantisi varsa bir temizletip macunu yeniletmelisin, hatta fan bile yenilenebilir bence. Garanti yoksa da iyi bir bilgisayarcı bulmalısın.

Sıcaklığa göre kendisinin artması gerekir, sanırım işlemci 5200u. Bu kadar ısınması bu işlemci için hiç normal değil. Böyle kullanmamanı öneriririm. Garantisi varsa bir temizletip macunu yeniletmelisin, hatta fan bile yenilenebilir bence. Garanti yoksa da iyi bir bilgisayarcı bulmalısın.
Ben iki - üç ay önce bilgisayarcıya götürdüm, içindeki tozları ve termal macunu yenilettirdim. Yalnız yine de böyle bir sorun ile karşılaştım. Yarın tekrardan götüreceğim. Eğer hala aynı sorun devam ederse büyük ihtimal fanı değiştireceğim.

Ben iki - üç ay önce bilgisayarcıya götürdüm, içindeki tozları ve termal macunu yenilettirdim. Yalnız yine de böyle bir sorun ile karşılaştım. Yarın tekrardan götüreceğim. Eğer hala aynı sorun devam ederse büyük ihtimal fanı değiştireceğim.
Ben henüz macun yeniletmedim ama macunu kendim alıp götüreceğim yenileteceğim zaman.

Kalitesiz macun sürülmüş olabilir ya da ısı borularına zarar verilmiştir. Fan dediğiniz kadar sesli çalışıp soğutmaması mümkün değil. Başka bir bilgisayarcıya gösterin.
Benim güvendiğim tek bilgisayarcı bu. Tekrardan buna göstermeyi planlıyorum, yine aynı sorunu yaşarsam yeni bir bilgisayarcı bakmaya başlayacağım. Tekrardan teşekkür ederim.

Eliniz tornavida tutuyorsa kaliteli bir macun alıp kendiniz değiştirin borularda çatlak delik ya da fanlarda kırık kanat var mi kontrol etmiş olursunuz. Zor bir şey değildir binlerce rehber var.
Bu işin mühendisi falan değilim. Eğer bilsem kendim halletmeye çalışacağım. Bilgisayara zarar vermekten korkuyorum, nasıl olsa beceriksiz bir insanım. O yüzden bilgisayarcıya yaptırıyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı