Asus X555LN oyunda ekran kartı geçiş sorunu

06sefa98

Kilopat
Katılım
21 Mart 2014
Mesajlar
34
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Asus X555LN marka laptop kullanıyorum ve 2 haftadır şöyle bir sorunum olmaya başladı. GeForce 840M ekran kartı ve i7 4510U işlemci bulunuyor. 2 hafta öncesine kadar bütün oyunlarımı hiçbir FPS düşüklüğü olmadan, akıcı bir şekilde oynayabiliyordum. 2 haftadır sürekli saçma sapan FPS düşüşü, takılma gibi sorunlar oluyor. Virüs taraması yaptım, arka planda çalışan işlemlere baktım ve her şey yolunda (hiçbir şey CPU'yu, bellekleri ya da diskimi meşgul etmiyor.) Oyunlarda GPU 85 derece, CPU 80 derecede seyrediyor. Oyunlarda falan NVIDIA olan GPU değil, Intel olan GPU ısınıyor. Ekran kartı tahminime göre oyunlarda aktifleşmiyor ya da karmaşık bir hal aldı. Sizce sorun ne olabilir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunlarda Nvidia GPU'nın çalıştığına emin ol.
Oyuna girerken sağ tıkla grafik işlemci ile çalıştır dedikten sonra yüksek performanslı Nvidia grafik işlemcisini seçip varsayılan yaparak denemeni öneririm.
Önceden böyle bir problem varsa sonradan yüklediğin bir sürücü buna neden olabilir, geri yüklemede deniyebilirsin.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı