ASUS Z170-A Anakarta 2 ekran kartı ve işlemci takılır mı?

93İbrahimEmre93

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Biraz meraktan, biraz da ilerisi için yapabileceğim bir sistem yükseltmesi hakkında bilgi almak istiyorum.

Anakartım ASUS Z170-A ( Z170-A - Genel Bakış ) .

Merak ettiklerim;

1- Anakartım, 2 ekran kartı takmayı destekliyor mu?
2- Eğer destekliyorsa, üzerinde SLI yazıyor ancak benim ekran kartım RX470. SLI, NVIDIA için olduğundan dolayı AMD için sorun yaratır mı ?
3- İlerisi için çift ekran kartı takmak, performansta ne gibi artışlar sağlar ve bunu önerir misiniz?
3- Çoklu GPU desteği yazmasına rağmen, anakart üerinde 1 tane 1151 soketi görüyorum. Bu konuda beni aydınlatabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba.
1. Evet destekler.
2. Hem SLI hem de CF destekliyor.
3. Çift ekran kartı duruma göre performans artışı sağlar tabi SLI ve CF uyumlu oyunlar için. SLI ya da CF yapmaktansa tek bir güçlü GPU daha çok tercih ediliyor.
4. İşlemci soketiniz haliyle 1 adet olacaktır. Çoklu GPU "Graphics Processing Unit" yani Grafik İşleme Ünitesidir.

3 tane RX 470 takacağına bir tane GTX 1070 taksın daha iyi. 3 tane 470 zaten 900 liradan 2700 lira yapar. 1080 alınır o paraya.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı