ASUS Z170-A Dengi Anakart Tavsiyesi

erkamacar

Kilopat
Daha fazla  
Selamlar. Asus Z170-A anakartım vardı. Bozuldu ve para iadesi yapıldı. Asus’un servisini beğenmedim o yüzden başka marka anakart arıyorum. Anakartı 480₺’ye almıştım. 500₺ iadesi yapılacak. Bu fiyatlarda Z170-A denginde anakart tavsiyesi alabilir miyim? Bütçenin az miktar dışına çıkılabilir. Diğer bileşenler;

•i7 6700K
•Kinsgton Hyper 2666mHz 16GB
•HighPower 750W 80+
•Asus RogStrix GTX1080
•Dark AquaForce W120 Sıvı soğutma

Son düzenleyen: Moderatör:
100 ve 200 serisi uygundur.
Şimdi piyasada 3 tane bilinen marka var. Asus, Gigabyte, Msi. Arkadaş Asus marka olmasın diyor. Geriye kalan 2 marka Gigabyte ve Msi kalıyor. 2. olarak bütçe geliyor. Arkadaş 650 Tl'ye kadar çıkabilirim demiş. 3.olarakta işlemci soketi tipi geliyor.Bozulan anakartı soket tipi 1151. Bu kriter'lere
göre önermek uygun olur.
Kriterlere göre Gigabyte serisinde bunlar var. GIGABYTE 500 - 999 TL INTEL Uyumlu - Anakartlar - Vatan Bilgisayar
Msi serisinde de bunlar var. MSI 500 - 999 TL INTEL Uyumlu - Anakartlar - Vatan Bilgisayar

Şimdi piyasada 3 tane bilinen marka var. Asus, Gigabyte, Msi. Arkadaş Asus marka olmasın diyor. Geriye kalan 2 marka Gigabyte ve Msi kalıyor. 2. olarak bütçe geliyor. Arkadaş 650 Tl'ye kadar çıkabilirim demiş. 3.olarakta işlemci soketi tipi geliyor.Bozulan anakartı soket tipi 1151. Bu kriter'lere
göre önermek uygun olur.
Kriterlere göre Gigabyte serisinde bunlar var. GIGABYTE 500 - 999 TL INTEL Uyumlu - Anakartlar - Vatan Bilgisayar
Msi serisinde de bunlar var. MSI 500 - 999 TL INTEL Uyumlu - Anakartlar - Vatan Bilgisayar
Bana kalırsa z270 chipsetli herhangi bir anakart uygun olur. MSI'ın anakartları bakılabilir. Onun yanında gigabyte de tercih edilebilir. Bu durum kesinlikle kişisel tercih. Eğer kişi hangi markayı kendine yakın hissediyorsa olnu alabilir. Bunu biz belirleyemeyiz.

Bana kalırsa z270 chipsetli herhangi bir anakart uygun olur. MSI'ın anakartları bakılabilir. Onun yanında gigabyte de tercih edilebilir. Bu durum kesinlikle kişisel tercih. Eğer kişi hangi markayı kendine yakın hissediyorsa olnu alabilir. Bunu biz belirleyemeyiz.

Hocam msi yada gigabyte alacağım lakin ben yine de sormak istiyorum. Asus Z170-A ile önerdiğiniz anakartlar arasında 200₺ fark var. Bu farka değecek performans artışı yada baska birşey söz konusu olabilir mi? Sizce ne yapmalıyım eski karttan mi alayım yoksa yeni nesil anakart mi?

Ben anakartın o kadar performansı etkileyeceğini düşünmüyorum(Eski anakartlar için söylemiyorum bunu). Şimdi oyun için sistem toplayanlar ekran kartına önem veriyorlar.1050 1080 den assağı alan olmuyor şimdi. Render ya da yazılım işi için uğrasanlarda Ryzen işlemci alıyorlar şimdi(herkes için söylemiyorum bunu). Şimdi senin ekran kartın ve işlemcine diyecek bir şey yok. Bunu kendinde biliyorsundur. İşlemcine ve bütçene uygun bir anakart senin işini çok iyi görür.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı