ASUS Z170-A Intel i7 6700K GTX 1080 Sistem Toplama

CMST

Hectopat
Katılım
14 Eylül 2015
Mesajlar
91
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar,

Tam tamina 7 aylik para biriktirme sonucunda yeni bir bilgisayar aldim diyebiliriz. Tabii ki toplama PC oldugu için birazcik da olsa heyecanliyim. :) Tabii insanin aklina binbir türlü kiyamet senaryolari geliyor. Sizden ricam bu sorulari cevaplamaniz. Bu benim ilk PC toplamam olacak. Inşallah sorunsuz bir şekilde bilgisayarimi açarim ve sizin için bir inceleme yazarim. Siz hiç merak etmeyin. :) Bu arada hatalarim olursa kusura bakmayin, zira Avusturya'da yaşiyorum :)

Sistem:
  • Işlemci: Intel i7 6700k 3.4 GHZ (Overclock yapacağim inşallah)
  • Anakart: Asus Z170-A
  • Ekran Karti: Asus Geforce GTX 1080 Advanced
  • RAM: Corsair Vengeance 16 GB (8x2 GB) 3000 MHZ RAM
  • Kasa: Cooler Master 690 III
  • PSU: Cooler Master G650M
  • Su Soğutma: Cooler Master Nepton 120xl
Gel gelelim çok amatör sorulara.
Sorular:
  1. Şimdi anakartta çok fazla fan portu bulunmakta. Su soğutmanin içinde gelen 2 tane fanı nereye takmam lazim? Pompayı W-Pump denilen porta takacağim (Anakartimda bulunuyor). 1. Fani CPU Fan portuna taksam ve 2 Fani'da CHA-Fan'a taksam? Sorun çikarir mi?
  2. Işlemci K olmasa bile XMP açabilir miyim? Bu benim için degil bu arada bir arkadaş için :)
  3. Insan'da da elektrik bulunuyor. Topraklamayi nasil yaparim? (Galiba Topraklama doğru bir kelime sanirsam... :)
Dediğim gibi hatalarım varsa kusura bakmayın. Yurt dişinda yaşiyorum ve genelikle hep Almanca görüyorum. O yüzden kusura bakmayin tekrar :)

Teşekkur ederim.
 
Son düzenleme:
Avusturya'da doğmuş ve büyümüş olarak size şunu soylemek istiyorum. Memleket gibisi yok. Hakikatten. 2 ay önce Türkiye'deydim ve soyle soyliyim, her şeyi başka. O Hava kokusu, insanlarin birbirine çok yakin davranmasi... Inanilmaz bir şey. Burda okulumi bitirdikten sonra ilk işim temelli Türkiye'ye dönmek olacaktir.
Ve evet gercekten orasi çok pahali. Ama ben pek dert etmiyorum :)
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı