ASUS Z170-A vs ASUS Z170 Pro Gaming

Yusuf Volkan

Hectopat
Katılım
20 Nisan 2014
Mesajlar
335
Yer
Istanbul, Turkey
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar tekrardan merhaba. Bugün Skylake sistem toplamaya karar verdim, pek kimse yardımcı olmadı ama ben kafamdan karar verdim. O konuya Buradan gidebilirsiniz. Başlıkta da belirttiğim gibi Asus Z170-A mı yoksa Z170 Pro Gaming mi diye sordum. Sizce hangisi? Kullanım amaçları şunlardır;
  • Oyun ve Render işleri.
  • Youtube'a video yükleme, Twitch'den yayın yapma gibi yayın işleri.
  • Oyunlar çoğunlukla Multiplayer oynanacağı için İnternet ve yükleme hızı performansı farkları.
  • Kasanın yanı pencereli olacağı için tasarım ve görünüm açısından da hangisi daha iyi olur? Led bağlayacağım içine...
Fiyatı da değerlendirmeye alırsak çok iyi olur. @Recep Baltaş abi sende fikir verirsen memnun olurum. Teşekkürler.
 
Son düzenleme:
Z170 A zaten deluxe modeli ile aynı performansa sahip. Deluxedeki kutu içeriği farkı nedeni ile çok pahalı. Z170 A gercekten alınasi bir kart ancak Gaming Pro ufakta olsa neden pahalı ve ne gibi bir performans farkı sunuyor? Bu sorunun cevabı muhtemel karar vermemizi sağlayacak.
 
Herhalde bu anakartlardan anlayan çok az sayıda şanslı insan var. Benim kafam Pro Gaming'i almakta çünkü adı bir kere oyuncu anakartı olduğunu belli ediyor. Üstelik daha fazla USB 3.0 var. Arada dağlar kadar performans farkı yoksa akıllı bir insan o kadar para vermez bir anakarta (parası varsa bilmem). Benim adam akıllı güncel, sağlam, dayanıklı, oyuncu bir bilgisyarına ihtiyacım var ve Z170-A'nın bunu karşılayabileceğine inanıyorum. Tabiki uzmanından da duymak daha faydalı olur @Recep Baltaş.
 
Aradaki farklar Z170-A da 2 USB 3.0 ön port var. Pro Gaming de ise 1 adet. Ama Ses karlarında bir değişiklik var. Z170-A anakartta Crystal Sound 3 ses sistemi var . Z170 Pro Gaming de ise SupremeFX var .
Ben bunları gördüm. Ama Bence tasarım olarak Z170-A daha iyi göründü.:)
(Yanlışım varsa kusura bakmayın.)
 
Herkese günaydın,

Dün gece yatmadan önce, ikisi arasındaki farka Asus'un karşılaştırmaya imkan veren web sitesinde karşılaştırarak baktım. Özellik olarak ikisi de aynı diyebilirim. Sunduğu performans çok değişmeyecek gibi. USB port sayıları bile aynı idi. Tek dikkat çeken fark ses kartları Gaming Pro Supreme FX kullanıyor, Z170-A Crystal Sound 3 kullanıyor. İkisi de çok kaliteli Hatta özelliklerinden bahsederken Crystal Sound'da ekstradan 3-4 özellik fazlası var. Ancak Supreme FX Sonic Radar II özelliğine sahip. Bu da CS de çok işimize yarayan ses kasma olayında yardım ediyor. Ama çok iyi oynayamasam da bendeki kaç senelik ses kartı ile kulaklıkta bile harika ses kasabiliyorum açıkçası. Bütünüyle aynı ses kartları ve bazı özelliklerde Z170-A biraz daha detaylı hatta. Ben de Z170-A almaya karar kıldım.

Ancak asıl dün tesadüfen fark ettiğim bir şey iyiden iyiye kafamı karıştırdı. Benim eski sistemimde i5 2500k var ve bir çok oyunda GTX 970 ile 60 fps yi geçen bir durum var. Şimdi onunla ilgili bir konu açacağım sanırım.
 
Ancak asıl dün tesadüfen fark ettiğim bir şey iyiden iyiye kafamı karıştırdı. Benim eski sistemimde i5 2500k var ve bir çok oyunda GTX 970 ile 60 fps yi geçen bir durum var. Şimdi onunla ilgili bir konu açacağım sanırım.
60 FPS'yi geçmesi kafanı neden karıştırdı? Ne güzel işte 60 FPS alıyorsun? Sıkıntın mı var kardeşim :D
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı