ASUS Z170-P için RAM Seçimi

gameware

Hectopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Makine Mühendisi
Başlıkta bahsetmiş olduğum ASUS Z170-P model anakart için iki farklı RAM modeli seçtim fakat kafamda birkaç soru var. Bu soruları yanıtlayabilecek yeterli bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum. Bu arada anakartımın desteklediği en yüksek frekansın 3466MHz olduğunu biliyorum. Sizce bu frekansın üzerine çıkmak herhangi bir uyumsuzluk çıkarır mı? Yoksa sadece frekansı 3466MHz'e çekip problem yaratmadan kullanılabilir mi?

Modelller;
  • GSKILL 16GB (2X8GB) TRIDENT Z RGB LED DDR4 3600Mhz CL17 Dual Kit RAM (F4-3600C17D-16GTZR)
  • GSKILL 16GB (2X8GB) TRIDENT Z RGB LED DDR4 3200Mhz CL16 Dual Kit RAM (F4-3200C16D-16GTZR)

(Alacağım RAM'leri yakın zamanda çıkacak olan "Ryzen 2" platformunda da kullanmayı düşünüyorum.)

Yabancı kaynaklarda CL, CAS, Frekans değerlerinin etkisi konusunda birçok konu okudum fakat etkisini deneyimleyemediğim için durumu pek somutlaştıramadım kafamda. Demek istediğim bu iki model arasındaki frekans ve CL değeri farkının etkisi ne olur? Katı modelleme ve AAA oyun oynayan biri için değerlendirme yapabilir misiniz?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öyle bir düşünceniz var ise 3200 MHz olan RAM'leri tercih edin. 3600 MHz fazla gereksiz olacaktır. Eğer 3000 MHz ile 3200 MHz arasındaki fark uçuk bir farksa ucuz olanı tercih edin.
CL değeri Intel sistemler için önemli iken, MHz değeri render sistemleri ve Ryzen sistemler için önemlidir.
Anakartın desteklediğinden daha yüksek frekanslı RAM alırsanız, RAM'lerinizi anakartın desteklediği hızlarda kullanırsınız. Uyumluluk sorunu olmaz.

Öyle bir düşünceniz var ise 3200 MHz olan RAM'leri tercih edin. 3600 MHz fazla gereksiz olacaktır. Eğer 3000 MHz ile 3200 MHz arasındaki fark uçuk bir farksa ucuz olanı tercih edin.
CL değeri Intel sistemler için önemli iken, MHz değeri render sistemleri ve Ryzen sistemler için önemlidir.
Anakartın desteklediğinden daha yüksek frekanslı RAM alırsanız, RAM'lerinizi anakartın desteklediği hızlarda kullanırsınız. Uyumluluk sorunu olmaz.

İlginiz için teşekkür ederim fakat 3600MHz neden gereksiz o kısımı anlamadım?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı