Asus Z170 Pro Gaming RAM Overclock

FromAntalya

Kilopat
Daha fazla  
Selam,

Intel Skylake i5 6600k İşlemci
Asus Z170 Pro Gaming Anakart
Kingston Savage 240 gb Ssd
Zalman N11 Neo Kasa
Silver Stone Tundra td02e Soğutucu
Ram ?

Ram olarak gskill'in ripjawsv modelleri anakart ile uyumlu çalıştığını okumuştum. Bütçem kısıtlı oldugu için 2-3 ay sonra ekran kartı almayı düsünüyorum. (Gtx 970.)

Merak ettiğim konu ise bir süre hd 530 ile idare ediceğim için 2400 olan mhz değerini 3000 mhz çıkartabilir miyim ? Kimi işlemci modellerinde olduğu gibi belleklerde oc için bir kısıtlama veya sınır var mı, nasıl anlarız ?

GSKILL RipjawsV Kırmızı DDR4-2400Mhz CL15 8GB (2X4GB) DUAL (15-15-15-35) 1.2V

İyi forumlar...

Bu anakartı, 8GB Kingston Hyperx Savage 3000Mhz tek bellekle kullanıyorum.
Bios'ta XMP'de
Standart: 2133Mhz
Profile#1 : 2667 Mhz
Profile#2: 3000Mhz
seçenekleri mevcut.
(2400Mhz bellekler de bu seçenekler değişir mi bilmiyorum).

i76700K ile aynı sizin mantıkla yola çıkıp Hd 530'la bir süre idare ederim düşüncesi 1 hafta içerisinde çürüdü ve harici ekran kartı aldım.
Harici ekran kartını takmadan önce 2133Mhz ve 2667 Mhz modunda sorun olmuyordu fakat 3000 Mhz' de kullandığımda çok nadirde olsa mavi ekranda bellek hatası alıyordum.Bu arada Aida64 testletinde 3054Mhz görünüyordu.
Şimdi sizin 2400Mhz bellekler, 3000Mhz e çıkarmı çıkmazmı bilmiyorum ama çıkarsada sağlıklı olmayacağı kesin.

Tavsiyem render vs. işlerle aşırı uğraşmıyorsanız pek takılmayın çünkü fazla uzamadan Hd530'a dayanamayıp harici ekran kartını alacağınızı düşünüyorum ve benim fikrimi sorarsanız...
Dual Ram tabiki Single Ram'den iyidir Aslında benchmark testleri hariç farkı gözle göremezsiniz ve hissedemezsiniz :)
Ama 2x4GB lik alacağınıza Tek modül 8Gb alın eliniz bollaştığında bir adet daha 8GB'lık alıp duale çevirirsiniz.

Son düzenleme:
Bu anakartı, 8GB Kingston Hyperx Savage 3000Mhz tek bellekle kullanıyorum.
Bios'ta XMP'de
Standart: 2133Mhz
Profile#1 : 2667 Mhz
Profile#2: 3000Mhz
seçenekleri mevcut.
(2400Mhz bellekler de bu seçenekler değişir mi bilmiyorum).

i76700K ile aynı sizin mantıkla yola çıkıp Hd 530'la bir süre idare ederim düşüncesi 1 hafta içerisinde çürüdü ve harici ekran kartı aldım.
Harici ekran kartını takmadan önce 2133Mhz ve 2667 Mhz modunda sorun olmuyordu fakat 3000 Mhz' de kullandığımda çok nadirde olsa mavi ekranda bellek hatası alıyordum.Bu arada Aida64 testletinde 3054Mhz görünüyordu.
Şimdi sizin 2400Mhz bellekler, 3000Mhz e çıkarmı çıkmazmı bilmiyorum ama çıkarsada sağlıklı olmayacağı kesin.

Tavsiyem render vs. işlerle aşırı uğraşmıyorsanız pek takılmayın çünkü fazla uzamadan Hd530'a dayanamayıp harici ekran kartını alacağınızı düşünüyorum ve benim fikrimi sorarsanız...
Dual Ram tabiki Single Ram'den iyidir Aslında benchmark testleri hariç farkı gözle göremezsiniz ve hissedemezsiniz :)
Ama 2x4GB lik alacağınıza Tek modül 8Gb alın eliniz bollaştığında bir adet daha 8GB'lık alıp duale çevirirsiniz.
Peki hocam ben Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8) DDR4 3200MH bunu almak istiyorum. Fakat ankartın kitapçığında uyumlu listede bulamadım bu demek bu rami desteklemiyor mu ve desteksiz şekilde alıp taksam frekans ne olur?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı