ASUS Z270p Quad Channel RAM takınca sistem açılmıyor

Feferiko

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar.

Corsair DDR4 2X8 3200MHz de çalışıyordu. Yanına aynısından aldım, 4 tanesi takılıyken çalışmıyor. Birini çıkarınca çalışıyor. XMP mi ne açık, anakartim ASUS Z270p.

Ne yapmam lazım?

XMP kapatıp deneyin. Açılırsa, tekrar ayarlayıp deneyin. Hiç açılmıyorsa, BIOS resetleyip deneyin. Fişten çekin ve BIOS pilini söküp 10 dakika sonra takıp deneyin.

Bende de ASUS Z370-P anakart var aynı sorun olmuştu. XMP'yi kapat RAM'leri tak ondan sonra tekrar açarsın XMP'yi.

Yukardakiler olmazsa Bios'unuzu güncelleyip deneyin. Ramleri tek tek takıp arızalı olan var mı tespit edin. Sonra tekli çalışanlardan bir tanesiyle tüm slotları deneyin slotların birisinde bozukluk mu var tespit etmek için.

Ramlerin hepsi çalışıyor ve slotlarinda hepsi çalışıyor. 3 tanesini takınca yine açılıyor bilgisayar ama 4 taneyi takınca siyah ekran açılmıyor hiç ?

Ne yapayım, bios pilini mi çıkarayım ??

Evet BIOS pilini çıkart 10 saniye kadar bekle. Tekrar tak(Tabi bunları PSU kapalıyken yap). Sonra 4 RAM'i de takıp dene. Olmazsa BIOS'unu güncelle. Olursa da güncelle. BIOS önemli.

Nasıl guncelleyecegim bilgi verebilir misin doğru biosu nereden bulacağım ?

Bu sayfadan sürücüler&araçlar kısmına gir. Oradan BIOS &firmwire kısmına gir ve altta BIOS yazan 8.14 MB dosyayı indir.

Ya da Bios'unda internet üzerinden güncelleme seçeneği varsa oradan güncelleyebilirsin.

Son düzenleme:
Dostum dediğini yaptım. Pili çıkardım 15 dakka, sonra Bios update yaptım eskiymis gerçekten de.

4 ram i taktım ama açılmadı yine, ekrana Asus logosu gelmiyor bilgisayar başlamıyor. Çıldıracağım (
Bilgisi olan yok mu ?
Technopatta, bir voltaj değiştirme yazısı var ama Müdahale ettirmiyor Asus z270p söylediği pch voltaja. Voltajdan kaynaklı olabilir mi ?

Yapan varsa yardimci olabilir mi ?

Son düzenleme:
Anakartın üst tarafındaki 8 pin güç bağlantısını yaptınız değil mi? Sadece 4 pini doldurmadınız 8I de dolu değil mi? İşlemci soğutucusunu söküp tekrar takar mısın? Fazla sıkılan soğutucu Intel'de RAM slotlarının çalışmamasına sebep olabiliyormuş. Bir de CPU-Z indirin çalışan 3 RAM'i takın CPU-Z programını açın "Memory" kısmının ve "SPD" kısmındaki tüm slotların ekran görüntüsünü atın. Bunlar da olmazsa voltaj arttırırız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…