8 pin takılı evet ve su soğutma kullanıyorum, o kadar da sıkı değil... Voltaj ayarlarından olabilir mi ?Anakartın üst tarafındaki 8 pin güç bağlantısını yaptınız değil mi? Sadece 4 pini doldurmadınız 8I de dolu değil mi? İşlemci soğutucusunu söküp tekrar takar mısın? Fazla sıkılan soğutucu Intel'de RAM slotlarının çalışmamasına sebep olabiliyormuş. Bir de CPU-Z indirin çalışan 3 RAM'i takın CPU-Z programını açın "Memory" kısmının ve "SPD" kısmındaki tüm slotların ekran görüntüsünü atın. Bunlar da olmazsa voltaj arttırırız.
Şimdi Yapıyorum anca CPU-Z ile olan. O günden beri çalışan bir tane ikiliyi bıraktım. o günden beri sorunsuz çalışıyor. Şimdi diğer ramleri tekrar deneyeceğim.Yukarıda yazdığım şeyleri yapar mısın CPU-Z ile ilgili olanı.
Şimdi 4 taneyi takınca açılmadı, 2. Slottakini çıkardım 3 adet ile açıldı. Görüntüleri atiyorumBiri skhynix biri Samsung bellek kullanıyor. Kodları birebir aynı olsa da içerikleri aynı değil. Yine de çalışması lazım 4'ünün de. Şu anda taktıklarınız farklı belleklere sahip mesela. Sorun anakarttan büyük ihtimalle ama bilemedim. BIOS'unuzun ekran görüntüsünü atabilir misiniz? XMP profilinin olduğu yerler ve RAM overclock menüsü.
Valla bilgisayarı ramler ve işlemci ile birlikte servise yollayamam, servisten kaç günde geri gelir...Voltaj kısmı burası hocam 1.36 /1.37 /1.38 yavaş yavaş yükselterek deneyebilirsiniz ama bilmiyorum bu sorununuzu çözer mi.
En garanti yol RAM ve işlemciyle birlikte servise yollamak olabilir. Aklıma başka bir şey gelmiyor. RAM'lerin farklı olmasından kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Çünkü 2'si birlikte sorunsuz çalışıyor ve XMP açılabiliyor diyorsunuz. RAM takılı olmayan boşta olan slotun da çalıştığını söylüyorsanız yapacak bir şey yok gibi görünüyor.
Eki Görüntüle 1087334
@Recep Baltaş belki yardımcı olmak ister.
Hangilerinin Hynix ve Samsung olduğunu biliyorum, Cpu-Z'de yazıyor. Bu Taipoon'u ne için kullanacağım ?1.5 V'a kadar çıkmamalıydınız ama neyse. 1.4V'u geçmeyin içindeki çipleri bilmiyoruz. Bazı çipler 1.35'i geçince bile bozunmaya başlayabiliyor. 2 farklı kit aldığınız için uyumsuzluk sorunu olabilir hatta sorun anakartınızda olabilir. İyi bir bilgisayarcıya göndermediğiniz sürece RAM üreticilerine yazmanız bir şey ifade etmez maalesef. Ramlerinizin 2'si SK Hynix 2'si Samsung bellek kullanıyor. Ona göre Ramlerinizi işaretleyin. Aynı olanları kullanın 2x8 olarak. Taiphoonburner kullanarak bellek modellerinize bakabilirsiniz Samsung olan mı yoksa Hynix olan mı bakabiliriz.
Taiphoonburner kullanarak bellek modellerinize bakabilirsiniz Samsung olan mı yoksa Hynix olan mı bakabiliriz bu ne oluyor anlamadım @Amanita?
2 Hynix 1 Samsung da çalışıyor
2 Samsung 1 Hynix de çalışıyor
1 Samsung 1 Hynix de çalışıyor
Ama 2 Hynix 2 Samsung çalışmıyor...
Not: Yabancı forumlarda 1.6'a kadar deneme yapmışlar bu RAM'leri kullananlar ben oraya yaklaşmadım o yüzden denedim 1.5Volt'u...
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.