@Recep Baltaş üstadım bu sorun tam sizlik valla
Ramlerin Distribütör firmasındaki yetkili kişi bile bu konuya vakıf değil. Voltaj değerleri 1.5v un üstünde sorun çıkarır mı bilemedim. Ama bugün aklıma geldi kızıl ötesi ile sıcaklık ölçümü yapacağım ramler için. Bakalım kaç dereceye çıkıyorlar yük altında bu voltajla. Birde tek rami söküp tek tek deneme yapıcam sorun olan sadece bir tanesidir belki de.
Bu akşam çok uğraştım ve ilginçtir sök tak yapa yapa düzeldi bir şekilde. Tek Tek takarak 2. ve 4. slotlardaki tüm kombinasyonları denedim. Tek takınca 4400mhz de sorunsuz çalıştırlar. En sonra beraber bir daha taktım yine daha windowsda iken mavi ekran aldım. Sonra çıkarıp ikisini yer değiştirdim sorunsuz oyunlarda vs de atmamaya başladı. Kasamın içi her zaman tertemizdir toz vs olmaz. Eski ramleri anakartı aldığım ilk gün takmıştım. Bu ramleri alınca söktüm. Yani slotlar sök tak tan eskimiş de değil. Sebebini anlayamadım
Ama şu anlık sorusuz çalışmaya başladı.
Not: Tam yükte min:40 derece , ortalama : 45 derece, maximum 50 gördü ramler. Kızılötesi ölçer ile ölçtüm.
Aynı sıkıntım devam ediyor. Hatta ramleri iade edip başka yerden aynı ramleri aldım yine çözülmedi. İşlemci Aİ Oc ile alakalı değil oc yi kapatıp xmp açınca da oyundan attı. Yani voltaj vermez isem 4400mhz de oyundan atıyor mavi ekran veriyor. şuanda 1,54v da sorun çıkarmadı. Bu bana sorun çıkarır mı acaba?
sorunum yine devam ediyor pubgde atmalar yapıyor nasıl çözerim voltajı daha yukarı zorlasammı bilemedim.
@BerkayZ87 Dostum senin bu konuda bir rehberin var. Bilgi sahibi isen bana yardımcı olabilirmisin rica etsem?
Sorun RAM'lerle ilgili değil sanırsam sadece PUBG de crash veriyordu. ASUS TUF Gaming VG27wq marka monitörüm var, Adaptive Sync özellikli. O sebeple G-Sync açıktı. Kapattım oyundan atmamaya başladı. Monitörün driverını kurdum G-Sync açtım şu an bir sorun yok. RAM voltajları 1.55 şu anda. Yalnız 1.50 standart XMP moduna dönünce Windows'ta bile mavi ekran alıyorum. İnşallah bu voltaj RAM'e zarar vermez.