ASUS Z97-K anakart M.2 SSD'yi görmüyor

Bruth

Decapat
Katılım
20 Mart 2020
Mesajlar
21
ASUS Z97-K anakart kullanıyorum. Yeni BIOS güncellemesiyle NVMe desteği geldiği söylendi.

Güncellemeyi yaptım. BIOS'da NVMe konfigürasyon ayarları mevcut.

XPG Spectrix S40G 512 GB modelini satın aldım. Aldığım yer anakartımın desteklediğini söyledi. Ürünü bilgisayara monte ettim. Işıkları yanıyor fakat ne BIOS'da, ne disk yönetiminde, hiçbir şekilde göremedim.

Lütfen yardımcı olabilir misiniz?

Teşekkür ediyorum.
 
İlk olarak öyle denedim tabii ki SATA kablolarını anakart üzerinden söktüm BIOS'u açtım bomboş gözüküyordu. SSD'yi taktığım gibi otomatikman SATA6g_5 ve SATA6G_6'YI devre dışı bırakıyor fakat hiçbir şekilde görmedi.
 
CMOS_Clear yapıp, M.2 yi de söküp bir daha takarak deneyin.
Hemen deniyorum
CMOS_Clear yapıp, M.2 yi de söküp bir daha takarak deneyin.
Şuan daha büyük bir sıkıntım var sanırım bios sürümü eski haline döndü tekrar güncellemeyi denedim fat32 fomatlayıp cap dosyasını içine attım biosda ezflashdan kurmayı denediğimde ise selected file is not a proper hatası alıyorum sanırım bunun için başka konu açıp daha sonra buraya dönüş yapmalıyım😣
CMOS_CLEAR yapıp, M.2'yi de söküp bir daha takarak deneyin.

Şu an daha büyük bir sıkıntım var sanırım BIOS sürümü eski haline döndü tekrar güncellemeyi denedim FAT32 fomatlayıp cap dosyasını içine attım BIOS'da ezflashdan kurmayı denediğimde ise selected file is not a proper hatası alıyorum sanırım bunun için başka konu açıp daha sonra buraya dönüş yapmalıyım.
 
Son düzenleme:
Hocam merhabalar biraz konuyu hortlatıyorum ama ben de ssd arayışındayım ve aynı anakartı kullanıyoruz. Sorunu çözebildiniz mi? SSD olarak bir öneriniz varsa paylaşırsanız sevinirim
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı