Asus Z97Pro ile Maximus VII Ranger arasindaki fark nedir?

Luchnik

Megapat
Makaleler
1
Yer
Star City
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Teknisyeni
Öncelikle merhaba,

Ben 4500 TL civarında bir fiyatla oyun kasasi topladim. i7 4790k islemci taktirdim kasaya. Yalniz yanina hangi anakarti tercih etmeliyim konusunda baya kararsiz kaldim. Asus maximus vii heroya butcem yetmedigi icin ranger dusunuyordum. Ama param cebimde kalsin z97 pro da cogu özellikleri ayni gördüm iki anakart arasındaki. O para farkıni vermek istemedim

Ama eve geldim icim rahat etmedi. Keske rangeri alsamiydim diyorum. Arkadaslar cidden uzun sure basim agrimasin baya bir sene parcalarla idare etmek istiyorum acikcasi o.c suan ihtiyacim yok ama ilerde gereken vakit geldiğinde yapicam tabiki. Amacim ultra yeni nesil oyunlari oynamak.

Nedir bu ranger ile z97 pro farklari? Benim oyunlarimi etkiler mi? Performansimi düşürür mü? Insan bir sey alirken ve yaparken tam olsun en iyisi olsun almisken ister bende de öyle bir his olustu fikirlerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ranger Asus'un Rog serisinin giriş seviyesi anakartıdır. Bence de pişman olacağın bir şey yok. z97 pro'yu da hafife alma. Pro'nun Ranger'a göre artısı yeni nesil sata bağlantıyı desteklemesi.

Yeni sistem toplarken Asus takıntım dan dolayı bende uzun süre araştırmıştım. Sağ olsun @Silinen üye ve @MF kardeşimiz yardımcı oldu. Msi Gaming 5 yada 7 al derim. Asus alacak isen fiyat olarak Z97 A uygun, paran varsa Hero al derim. Fakat ben 4800 lira verip aldığım sisteme yönetici arkadaşların yardımı ile Msi Gaming 7 anakart ve Msi Gtx 970 ekran kartı kullandım. Gayet memnunun. Anakartın bios menüsü türkçe ve fiyat olarak Asusa nazaran daha ucuz. Ayrıca ekran kartı da soğutma ve hız açısından diğer markalara göre daha performanslı. Bana sorarsan İ7 4790K almana da gerek yok. İ5 4690K al derim. 400 liraya yakın fark var arada. 0.5 Ghz için değmez ve arasındaki fark teknoloji olarak Hyper Threading Technology dedikleri aynı anda birden fazla işi yüksek performansta yapmanı sağlıyor. 4690K ile 4790K karşılaştırmalarına da bakabilirsin 4690K nın aşağı kalır yanı yok. Ayrıca oyun için 4790K alman gereksiz tabi paran varsa senin bileceğin iş saygı duyarım. Oyunda ekran kartı IDLE modda çalışıyor ekran kartın ve mönitör ana etken. Benim sayfada aldığım sisteme bakabilirsin. Ben donanımdan artırdığım parayla 144 Hz 24 Asus VG248QE monitör aldım. Far Cry 4 de overcloklu 110-125 fps arası alıyorum. Araştırdığım kadarı ile yardımcı olmaya çalıştım. Yanlış bildiklerimde olabilir. @Silinen üye kardeşimiz sana ayrıntılı yardımcı olabilir.

Maximus VII Ranger O.C için daha uygundur ve oyunculara hitap eder. Pro modeli ise Wİ-Fİ AC destekliyor oyun sisteminde de kullanılabilir ama, Maximus daha iyidir oyun için.

Bu anakart konusunda herkes farklı birsey soyluyor z97 pro ile yoluma devam edicem fazla dusunerek kafaya takilcak bir durum degil

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı