ASUS zenbook 14X OLED UM5401QA vs Huawei Matebook D 16

Bütçe
25000

Tolga Kalay

Kilopat
Daha fazla  
Selam,
Başlıkta belirttiğim gibi bu iki Ultrabook arasında kaldım. Sizlerin de fikrini almak istiyorum.

ASUS zenbook 14X OLED UM5401QA özellikleri:
Ekran boyutu, paneli ve yenileme hızı: 14", OLED ve 90 Hz.
İşlemci: AMD Ryzen 9 5900HX.
RAM: 16 GB 4266 MHz (Hepsiburada verisi)
Depolama: 1TB SSD (büyük ihtimalle M.2 ama net veri bulamadım)

Huawei Matebook D16 özellikleri:
Ekran boyutu, paneli ve yenileme hızı: 16", IPS ve 60 Hz.
İşlemci: Intel Core i7-12700H
RAM: 16 GB 3733 MHz (digitalcitizen verisi)
Depolama: 512 GB SSD ( M.2)

Bence Huawei artıları.
+ Fiyat (5000 TL daha ucuz)
+ Ekran boyutu (16")
+ Yanındaki hediye verilen mouse.
Bence ASUS artıları.
+ OLED panel (Huawei'de IPS panel kullanılıyor)
+ 90Hz yenileme hızı (Huawei 60Hz) (bence bu çok büyük bir artı)
+ Tasarımı daha çok hoşuma gidiyor ayrıca marka olarak da daha sempatik geliyor :D

Alacağım Ultrabook'u halihazırda bir masaüstü bilgisayarım olduğu için okul-kütüphane vb yerlerde taşınabilir bilgisayarım olarak kullanacağım. Genel olarak webde gezinti, sunum hazırlama ve sunma (projeksiyon bağlantısı), web sitesi tasarlama tarzında işlerde kullanacağım. Başka önerileriniz varsa alabilirim. Genel yorumlarınızı da bekliyorum.

ASUS link: https://www.hepsiburada.com/asus-ze...me-14-tasinabilir-bilgisayar-p-HBCV00002EJN0G

Huawei link: HUAWEI MateBook D16 Windows 11 Home i7 ve i5 | 3 Taksit

Selam,
Başlıkta belirttiğim gibi bu iki Ultrabook arasında kaldım. Sizlerin de fikrini almak istiyorum.

ASUS zenbook 14X OLED UM5401QA özellikleri:
Ekran boyutu, paneli ve yenileme hızı: 14", OLED ve 90 Hz.
İşlemci: AMD Ryzen 9 5900HX.
RAM: 16 GB 4266 MHz (Hepsiburada verisi)
Depolama: 1TB SSD (büyük ihtimalle M.2 ama net veri bulamadım)

Huawei Matebook D16 özellikleri:
Ekran boyutu, paneli ve yenileme hızı: 16", IPS ve 60 Hz.
İşlemci: Intel Core i7-12700H
RAM: 16 GB 3733 MHz (digitalcitizen verisi)
Depolama: 512 GB SSD ( M.2)

Bence Huawei artıları.
+ Fiyat (5000 TL daha ucuz)
+ Ekran boyutu (16")
+ Yanındaki hediye verilen mouse.
Bence ASUS artıları.
+ OLED panel (Huawei'de IPS panel kullanılıyor)
+ 90Hz yenileme hızı (Huawei 60Hz) (bence bu çok büyük bir artı)
+ Tasarımı daha çok hoşuma gidiyor ayrıca marka olarak da daha sempatik geliyor :D

Alacağım Ultrabook'u halihazırda bir masaüstü bilgisayarım olduğu için okul-kütüphane vb yerlerde taşınabilir bilgisayarım olarak kullanacağım. Genel olarak webde gezinti, sunum hazırlama ve sunma (projeksiyon bağlantısı), web sitesi tasarlama tarzında işlerde kullanacağım. Başka önerileriniz varsa alabilirim. Genel yorumlarınızı da bekliyorum.

ASUS link: https://www.hepsiburada.com/asus-ze...me-14-tasinabilir-bilgisayar-p-HBCV00002EJN0G

Huawei link: HUAWEI MateBook D16 Windows 11 Home i7 ve i5 | 3 Taksit

Benim tercihim ASUS olurdu. Hem daha hafif hem daha güzel özelliklere sahip. İşlemci noktasında internette baktığım kadarıyla rakibinden biraz geri ama yoğun işlemci gerektiren işler için kullanmayacağınızı belirtmişsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bir abimiz Asus zenbook 13 ile böyle bir sorun yaşamıştı. Bunda da aynı sorun çıkar mı bilemem.
Dikkat: Attığım linkteki video küfürlü. Buraya atmam doğru mu bilemedim atmak istedim.

Benim tercihim ASUS olurdu. Hem daha hafif hem daha güzel özelliklere sahip. İşlemci noktasında internette baktığım kadarıyla rakibinden biraz geri ama yoğun işlemci gerektiren işler için kullanmayacağınızı belirtmişsiniz.

Aynen ben de onu gördüm ama R9 yeni bir işlemci sonuçta uzun yıllar beni sıkıntısız götürür diye düşünüyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bir abimiz ASUS zenbook 13 ile böyle bir sorun yaşamıştı. Bunda da aynı sorun çıkar mı bilemem.
Dikkat: Attığım linkteki video küfürlü. Buraya atmam doğru mu bilemedim atmak istedim.

Hocam hem güldürdü hem de biraz korkuttu ama zenbook 14X'lerde böyle bir sorunla karşılaşan görmedim yine de teşekkür ettim.

ASUS'dan alacağınız pil performansı daha yüksek olur diye düşünüyorum. AMD işlemciler Intel'lere göre çok fark atıyor pil performansı olarak. Ayrıca 14 inç günlük kullanım ve çalışma için daha iyi emin olun. Taşıması, kucağınıza koyup çalışması, kaba durmaması vs. Gözünüz ekrana alışınca zaten çok memnun kalacağınıza eminim. Kalite konusunda da ASUS'un Huawei'den fersah fersah üstün olduğu bir gerçek.
Ek olarak Huawei 1200p ASUS 1800p ekrana sahip,
Huawei 512 GB, ASUS 1TB SSD,
Huawei 300nit, ASUS 550nit parlaklık(çok büyük bir fark sırf bunun için bile ASUS'u tercih ederdim),
Huawei 1.7kg, ASUS 1.4kg,
ASUS dokunmatik ekrana sahip.

Asus Zenbook 14 UM3402-KM062W ile Huawei Matebook D16 İ5-12450H 16/512 modelleri arasında kalmıştım. Yabancı forumlarda, çeşitli şikayet sitelerinde Asusun o kadar fazla sorunu vardı ki ben de mağazaya gidip göreyim dedim. Asusun fanı sürekli çalışıyor cidden dedikleri gibi. Oled panel çok iyi 2K-120hz ekran var diyecek hiçbir şeyim yok. Fakat D16'nın çeşitli şikayetlerine baktığımda genel olarak ışık sızması sorunu var o da zaten ips panellerin vazgeçilmezi. Bu yüzden piyasada da çok dolaşımı olduğu için gidip Huawei aldım. Dediğim gibi Asus aklımda kaldı ama bu sorunlar yüzünden vazgeçmek zorunda kaldım. Aralarında şu an sitelerde bir fiyat farkı yok. Umarım yeterli bir bilgilendirme yapmışımdır. İyi forumlar dilerim...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı