Li-Ion pillerde %15 dolaylarında şarja takmayı optimum değer olarak değerlendiriyorlar. %100 olarak doldurmadan şarjdan çıkartırsak ve bunu sürekli tekrarlarsak pilin şarj tutma kapasitesinde azalma normalden daha hızlı gözlemleniyor.
Fakat şunu da söylemek lazım. Yeni bir pil ile, ne kadar iyi bakışmış olursa olsun 6 aylık bir pil aynı kapasitede kalamaz.
Li-Po pillerde ise durum biraz daha farklı. Daha narin bir pil fakat daha çağdaş bir teknoloji. İstediğimiz kadar yarım şarj edip de çıkarsak bundan çok etkilenmemekle birlikte, orijinal şarj aletlerinden başka kullanıldığı zaman bu pilin ömrünü çok hızlı bir şekilde tüketiyor. Fakat sağlıklı bir şekilde kullanıldığında Li-Ion pillerden daha uzun süre kapasite potansiyelini koruyor.