Asus ZenFone 4 Max ZC554KL Firmware Güncelleme

SLAYER15

Hectopat
Telefonda ayarlar>sistem güncellemeleri bölümünde güncelleme bulunamıyor. Şu an telefonda Android 7.1.1 Nougat var. Android 8.1. Oreo güncellemesi gelmiş. Geleli olmuş ben yeni fark ediyorum. Firmware güncellemesini Asusun orijinal sitesinden indirdim. Sitede destek kısmında manuel olarak güncellemede dosyayı indirdikten sonra telefonun dahili hafızasının kök dizinine kopyalayıp telefonun yeniden başlatılması gerektiğini, yeniden başlatıldıktan sonra System Update File Detected diye bir bildirim gözükeceğini söylüyor. Bunları yaptım tamamen doğru şekilde. Yeniden başlatıldığında bildirim gelmedi. Ayarlardan sistem güncellemelerini denetle dedim. Güncelleme gözükmedi. Sebebi nedir? Sitenin linki bu. Yardımcı olan herkese teşekkürler.
Edit: Asus ZenFone telefonlarda sku kodu oluyormuş. Bir siteden baktığımda sitede Türkiye'de satılan ZenFone larda WW sku kodu olduğu yazıyor. Ve Asusun orijinal sitesinden güncelleme adımlarına baktığımda not olarak bir sku tipini başka bir sku tipiyle değiştiremezsiniz. Yani WW sku kodu için WW sku kodlu dosya gerek. Başka sku kodlu dosya indirilirse güncellemede hata olacağı yazıyor. Bundan kaynaklı bir sorun olabilir mi? Dosya yöneticisinden dosya bilgisine baktığımda indirilen güncelleme dosyasının izinlerinde -RW var.
Edit: Telefonumun sku kodu VF_TR ymiş. Türkiye'den aldım ancak internetten almıştım. VF_TR sku kodu için çıkan son güncelleme 2018 Haziran'da. Ben sku kodumu değişip WW yapamaz mıyım? Bir kaç yerde sku kodu değişme gördüm ancak pek bir şey anlamadım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı