ASUS Zephyrus G16(2024) mavi ekran hatası

burakyener

Hectopat
Merhaba, ASUS Zephyrus G16 (2024) bilgisayarımı dün aldım. Windows 11 güncellemesini yaptıktan sonra aşırı ısınma sorunuyla karşılaşmaya başladım. Olaydan sonra, EA FC 25 oyununa girdiğimde mavi ekran hatası almaya başladım. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Minidump:

ASUS ROG Zephyrus G16(2024)
İşletim sistemi: Windows 11 Pro.
İşlemci: Intel(R) Core (tm) Ultra 9 185h, 2500 MHz, 16 çekirdek, 22 mantıksal işlemci.
NVIDIA GeForce RTX 4070.
32 GB RAM.
Temel kart ürünü GU605mı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle yardımlarınız için teşekkür ederim. Sadece EA FC 25'te olup olmadığını test etmek amacıyla Fall Guys oyununa girdim. Oyun açıldığında, CPU'nun %100 kullanımına dair bir uyarı aldım. EA FC 25'e göre nispeten daha küçük boyutlu bir oyun olduğu için oyun kapanmadı gibi, fakat cihaz yine aşırı ısındı. Bilgisayarı dün aldım, dediğim gibi.

@burakyener

Arama kutusuna "Çekirdek yalıtım" yazın, bellek bütünlüğü açıksa kapatın

Tesekkurler tekrardan. Bu dediginizi yaptiktan sonra oyun açıldı. fakat, sıcaklık hala oldukça yüksek sorun tamamen çözülmemiş olabilir mi?

Son düzenleme:
İşim dolayisiyla evden çıkmam gerekti. Fanlarla ilgili bir sey yapmamistim. Anlamadigim bunlari kendisi otomatik yapmasi gerekmiyor mu? Cihaz internette gezerken bile ısınıyor normal degil bu durum sanki.

Anlamadigim bunlari kendisi otomatik yapmasi gerekmiyor mu?
Doğrudur hocam kendisi yapmalı ancak araştırdığımda turbo mode'a alıp ısıyı düşürenler olmuş.

Cihazı pad olmadan deneyin. Fan girişlerini kapatmayın. Ve hatta biraz yüksekte kullanın.

Armoury Crate uygulamasını kullanıyorsanız öncelikle onu silmekle başlayın. Bende de aynı ürün var ve boştayken bile aşırı ısınma ve fan sesi problemim vardı. G-helper kullanın ve "sessiz mod" ayarlarında maksimum sıcaklığı ve voltajı en düşüğe çekin. Boştayken bilgisayarınız çok rahatlar. Bu arada Armoury Crate uygulamasını silmek için ayrı bir silme aracı gerekiyor. Araştırabilirsiniz.

Hatta Turbo ayarlarında bile Max sıcaklığı 80 veya 85 yapmanızı öneririm. Yoksa bilgisayar 95 dereceleri çok rahat görüyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı