ASUS'un kur farkı yüzünden yaşattığı mağduriyet

EnesKrmnn33

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. 31 Aralık 2020 günü Vatan Bilgisayar'dan toplama bir bilgisayar aldım. Bilgisayarı kullanmaya başladığımdan itibaren sürekli çeşitli sıkıntılar cekmeye başladım. Ilk basta monitöru algılamıyordu, onu hallettikten sonra BIOS'um SSD görmemeye başladı. Onu da bir şekilde hallettikten sonra sürekli mavi ekran almaya başladım ve bunuda burada paylaştım sağ olsun bir arkadas elinden geleni yaptı cok yardımcı oldu yine de sorunlarım düzelmedi. Bende en son çare olarak sorunun nerede olduğunu bilmediğim için bütün bilgisayar parçalarını servise göndermeye karar verdim. 2 hafta once bütün parçaları servise gönderdim. 2 gun once Vatan Bilgisayar'a gidip durumu öğrenmek istediğimde ekran kartı için ürün iadesinin işleme alındığını gördüm ve şoka girdim. Biz sadece onarim ve değişim talep etmemize ragmen adamlar kafalarına göre ürün iadesi girmisler. Ben bu kartı cok ucuz miktara aldim ve su an kur farkından dolayı 2800 lira zamlanmış. Bu konunun üstünde durmaya kararlıyım. Vatan Bilgisayar'daki çalışanlarla onarım talebi tekrar yolladık ama bunun yeterli olacağını düşünmüyorum. Ellerinde ürün olmadığı için bana iade edeceklerini söylüyorlar ama eger iade durumu olursa cok büyük bir zarar yaşamış olacağım ve ustune para ekleyip ekran karti alacak durumum yok. Ne gibi bir yasal işleme basvurabilirim yardımcı olursaniz sevinirim. Ekran kartımın markasi ASUS Dual RTX 2060 6 GB EVO

(Bildiğim kadarıyla) Asus yada Vatan'ın size yeni bir kart (ASUS Dual RTX 2060) veya aldığınız fiyattan şuan hangi kart stoklarında varsa temin etmesini isteyebiliyorsunuz. Birkaç hafta önce de böyle bir konu açılmıştı. Kartın sorunlu olduğu anlaşılmış ve mağduriyeti yaşayan kişi tamir ve değişim istemesine rağmen iadesine karar vermişlerdi. Tabi mağdur olan kişi de bunu kabul etmedi diye hatırlıyorum.

Merhaba. Garantisi devam eden bir ürünün arızalı olması durumunda, ürünün değişimi iadesi veya onarım talebi tüketicinin isteğine bağlıdır. Daha önce tüketici danışma hattını aradığımda bana bu bilgiyi vermiştiler. Siz de alo 175 Tüketici danışma hattını arayarak yaşadığınız problem hakkında bilgi talep edebilirsiniz. Bunun yanında eğer servis isteğinize uygun bir işlem yapmıyor ise Tüketici Hakları'na başvuruda bulunabilirsiniz.

Yetkili servisten gelen belgeyi sana teslim ettiler? Gerçekten ekran kartı mı arızalıymış? BIOS'un SSD'yi görmemesinden arızalı ekran kartına nereden getirmişler konuyu anlayamadım.
Yetkili servisten bi belge gelmedi daha. Sadece ürünün tamir edilemez durumda olduğunu ve iade aşamasına geçildiği söylendi (ekran kartı icin). Islemci ve SSD icinde değişim cıktı. SSD ellerinde oldugu icin direk alabildim, islemci de ellerinde var sanırım o yüzden onlar cok problem değil ama sorunun neyden kaynakli olduğunu belirtmiyorlar.
(Bildiğim kadarıyla) Asus yada Vatan'ın size yeni bir kart (ASUS Dual RTX 2060) veya aldığınız fiyattan şuan hangi kart stoklarında varsa temin etmesini isteyebiliyorsunuz. Birkaç hafta önce de böyle bir konu açılmıştı. Kartın sorunlu olduğu anlaşılmış ve mağduriyeti yaşayan kişi tamir ve değişim istemesine rağmen iadesine karar vermişlerdi. Tabi mağdur olan kişi de bunu kabul etmedi diye hatırlıyorum.
Zaten durumda o sekilde gelisti. Asus değişmesi gerektigini söylüyor ancak hem kendi ellerinde hemde Vatan bilgisayarin elinde ekran karti bulunmadığı için böyle bi yola basvuruyolar ama bu durum beni her türlü madur ediyor ve ekran kartının stokta olup olmaması benim sorunum olmuyor açıkçası. O zaman sorunlu bi ürün uretmemeleri gerekiyor veyahut ürünü onarıp bana yollamalari gerekiyor ben boyle düşünüyorum.
Şimdi bir mantığa göre sizden iade aldılar bozuk olduğu için şimdi onu başkasına satacaklar?
(Olayı doğru anladıysam böyle yorumladım.)
Git başvur mahkemeye hakkın var.
Benden bozuk olduğu ve tamir edilemez oldugu icin iade aldilar ve sana parasını yollayacaz diyolar. Kim bilir seri numarasını degistirip satmaları bile muhtemel . Vatan bilgisayardaki yetkililerle konustugumda da Asus ile ilgili cok fazla sikayet oldugunu soyledi ve boyle biseyin de ihtimali oldugunu söyledi. Tabi bu legal bisey degil ama adamlar 2800 lira kâr etmeleri de soz konusu. Oyle bisey yaparlar diye de aklima gelmiyor degil.
Merhaba. Garantisi devam eden bir ürünün arızalı olması durumunda, ürünün değişimi iadesi veya onarım talebi tüketicinin isteğine bağlıdır. Daha önce tüketici danışma hattını aradığımda bana bu bilgiyi vermiştiler. Siz de alo 175 Tüketici danışma hattını arayarak yaşadığınız problem hakkında bilgi talep edebilirsiniz. Bunun yanında eğer servis isteğinize uygun bir işlem yapmıyor ise Tüketici Hakları'na başvuruda bulunabilirsiniz.
2 yıllık garantisi var bu devam ediyor halen. Eger degisim ve iade benim istegime bağlı ise sonuna kadar hakkımı savunacagim. Yarin THH' ye gitmeyi orda da bi islem başlatmayı düşünüyorum. Gitmeden de 175 i arayip bilgi alacağım o konuda tesekkur ederim

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı