Atanamama ihtimali için lisede berberlik eğitimi almak mantıklı mı?

Çok mantıklı düşünmüşsün. Artık herkes üniversite mezunu ve masa başı iş istiyor. Bu gibi zanaat meslekleri artık yok oluyor ve yok oldukça değeri artıyor, getirisi yükseliyor. En basitinden bir sanayiye gidersen ustaların çırak bulamadığından yakındığını, sanayiye giden müşterilerin de düzgün usta bulamadıklarından yakındığını görürsün.

Mevcut eğitim sisteminde herkes zaten böyle meslek dallarına yöneliyor, MESEM de 1 okuldaki öğrenci sayısı anadolu lisesiyle yarışıyor. Bundan zaten 10 sene önce okumamış olan kişiler çok zorluk çekiyordu. Daha çok eski değil 2016 yılında öğretmen maaşı 3000 TL ( ortalama 1000 dolar ) iken asgari ücret 1300 TL ( ortalama 430 dolar ) idi. Her berberde en az 2 tane çırak var. Gerçeklikten çok kopuk söylediğiniz şeyler.

İşini özenli ve güzel yaparsan kral gibi yaşatan bir meslek. Yurtdışında da insanlar hep türk berberleri tercih ediyor daha iyiler diye bence çok mantıklı bazen düşünüyorum ben neden yapmadım diye

Her zaman meslek öğrenmek iyi bir şeydir. Eğer atanamama korkusu varsa aslında en mantıklı şey yaptığın şu anda. Berberlik gerçekten soyu tükenemeyecek bir meslek yani her zaman bir iş kapın olur.

Meslek öğrenmek her zaman için iyi olur ve hiçbir zaman boşta kalmazsın. Esnafların genel sıkıntısı olarak tatili yok ama onun dışında berberliğin para getirisi iyidir. Sınıf öğretmeninden daha fazla kazanabilirsin

Eğitim almak mantıklı mı? Sadece para için bakma insan her zaman kendini geliştirmeli. Tabii Türkiye şartların da durum farklı ama yılmak yok yola devam gençliğimiz var

En kötü nerden baksan saat'de 200 tl kazanıyorlar, bir fabrikaya gitsen asgari ücret alsan günlüğün taş çatlasın 350 Tl'ye yakın bir şey gelicek. Atanamama gibi durumunda var. 2.meslek olarak hazır tutabilirsin.

Palermo Bey çok iyi yazmış. İşsiz gezmek çok kötü bir his. Ben de meslek lisesi okudum. Okulunu yine oku ama o eğitimi de al. Elin kopmaz. Hem okurken bu mesleği yapıp para yapabilirsin, hem atanamazsan bu mesleği yaparsın, hem de bu kötü bir meslek değil yeteneğini geliştirirsen iyi paralar yapabilirsin. "Oturup para kazanmak"tan bahsetmiş bi' arkadaş orada da iyi bi' kahkaha attım. İlla berber de olmak zorunda değilsin eğer başka bi' alana ilgin varsa o da olabilir. Saygılar.

Berber öğretmen değişik olur ama mantıklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…