Mevcut eğitim sisteminde herkes zaten böyle meslek dallarına yöneliyor, MESEM de 1 okuldaki öğrenci sayısı anadolu lisesiyle yarışıyor. Bundan zaten 10 sene önce okumamış olan kişiler çok zorluk çekiyordu. Daha çok eski değil 2016 yılında öğretmen maaşı 3000 TL ( ortalama 1000 dolar ) iken asgari ücret 1300 TL ( ortalama 430 dolar ) idi. Her berberde en az 2 tane çırak var. Gerçeklikten çok kopuk söylediğiniz şeyler.Bazı zanaat kolları ölmez. Burda yap-yapma diyen insanlara bakmayacaksın. Zanaat öğrenmek istiyorsan gidip denersin. Tozunu yutmadan malesef meslek öğrenmek imkansız. Ayrıca 10-20 sene sonra pişman olursun diyen arkadaşlar şunu da unutmasın, mevcut eğitim sisteminin lağımdan farkı kalmadığı için 10 sene sonra zanaatkar bulamayacağız.
Arkadaşlar şimdi ben lise 11.sınıf öğrencisiyim aklımda şu var mesleki eğitim merkezinden erkek kuaförlüğü okumak lise bittikten sonra mesleğim hazır olacak, üniversitede de sınıf öğretmenliği okumak istiyorum. Eğer atanamazsam mesleğim hazır olur kaybedecek bir şeyim olmaz, özel ders de veririm ara sıra açıkçası ben bu şekilde düşündüm tavsiyeleriniz neler?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.