Atanamayan Öğretmenin İntiharı

Yer
Troposfer
Şuraya 2 fotoğraf ekliyorum. Yorumları size bırakıyorum.
Gerçek mi diye merak edenler için; Facebook'tan vasiyet bırakan öğretmenimizin profil linkini almak isteyenler bana buradan ulaşabilir.

d92a3ddd-632c-49f9-9a1a-4e4133ff6faf.jpg
25853aab-17f7-4b65-bcfc-49c63c30390e.jpg

Üzücü bir durum Allah ailesine sabır versin ve onu da affetsin. Ancak intihar ederek maalesef ki önüne geçilemiyor bu durumun. Bunun suçu devlettir demeyeceğim bunun suçlusu "Torpil" denilen illet. Şimdi bir de mülakat zıkkımı çıktı hem yüksek puan al hem de mülakatta "Torpil"'in olmadığı için maalesef elen. Ne diyelim tek temennimiz bu düzenin bir an önce değiştirilmesi. Bu konu ile alakalı ya da değil bu da burada bulunsun :

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunun siyaset tarafı kalmadı artık. Ülkede bir şeylerin ciddi anlamda değişmesi, ülkeye huzurun gelmesi gerekiyor. Bu olayların çoğu medyaya bile yansımıyor. Instagram veya çeşitli sosyal gruplarda görürseniz ne ala, aksi halde hiçbiri medyaya yansımıyor veya yansıtılmıyor. Bunu özellikle burada paylaşmak istedim. Temennim odur ki ülke düzelir. Aksini düşünemiyorum bile.

Ailesinin başı sağolsun. Kendi kanaatimce öğretmenlik ve mühendisliklerin çok arka sıralamalardan dahi öğrenci almasını yanlış buluyorum. 240.000'e kadar öğretmenlik okuyabiliyorsunuz ve eğitim camiasında açık yok... Akıl, mantık işi değil.
Arkadaşımız ikinci fotoğrafta neyi karşılaştırmaya çalışmış akıl erdiremedim. Ne yapsınlar yani, öyle yapıyor diye işten mi atsınlar? Yapıcı bir şeyler gerçekleşecekse bu şekilde kutuplaştırarak olmamalı.

Ailesinin başı sağolsun. Kendi kanaatimce öğretmenlik ve mühendisliklerin çok arka sıralamalardan dahi öğrenci almasını yanlış buluyorum. 240.000'e kadar öğretmenlik okuyabiliyorsunuz ve eğitim camiasında açık yok... Akıl, mantık işi değil.
Arkadaşımız ikinci fotoğrafta neyi karşılaştırmaya çalışmış akıl erdiremedim. Ne yapsınlar yani, öyle yapıyor diye işten mi atsınlar? Yapıcı bir şeyler gerçekleşecekse bu şekilde kutuplaştırarak olmamalı.
Okuduğu bölümden sonra nasıl bir iş hayatının olacağını bilen bir insan olması gerekirken atandığı halde yaptığı paylaşımla insanı krize sokan bir insanın ekran görüntüsüdür 2. fotoğraf hocam. Kimseyi kutuplaştırma derdim de yok. Ülkenin gerçekleri bunlar.

Okuduğu bölümden sonra nasıl bir iş hayatının olacağını bilen bir insan olması gerekirken atandığı halde yaptığı paylaşımla insanı krize sokan bir insanın ekran görüntüsüdür 2. fotoğraf hocam. Kimseyi kutuplaştırma derdim de yok. Ülkenin gerçekleri bunlar.
Her toplumda olduğu gibi bizim toplumumuzda da uç liberali de uç radikali de vardır. Bu durum o kişi haricindeki diğer insanları neden etkiler?
Açığı olmayan bir sektörde atanmayı beklemek de pek akıl karı değil. Tamam, kişinin hakkıdır fakat bu olay yıllardır böyle. 4 yıl öncesi de böyleydi yani. Eğer okuduğun bölümle ilgili tüm riskleri kabullenmediysen iş zor.

Belliki sorun, başta atanmayan bir öğretmeni, atanamayan diye kafamıza yerleştirmeleri. Eğer ailesi eşi dostu da atanamadın diye baskı yaptıysa olacağı belli. Biz de özel sektörün sistemi, modern köle sistemine benzediği için insanlar devlete dayanmak zorunda kalıyor, dış ülkelerdeki gibi özel okullar adam gibi emeğini verse öğretmenlerin, hiç bu durumda olunmaz. Bu her sektör için geçerli. Bu ülkede Türk'ün Türk'e yaptığını kimse yapmamıştır bence, dış ülkeler dahil.

Belliki sorun, başta atanmayan bir öğretmeni, atanamayan diye kafamıza yerleştirmeleri. Eğer ailesi eşi dostu da atanamadın diye baskı yaptıysa olacağı belli. Biz de özel sektörün sistemi, modern köle sistemine benzediği için insanlar devlete dayanmak zorunda kalıyor, dış ülkelerdeki gibi özel okullar adam gibi emeğini verse öğretmenlerin, hiç bu durumda olunmaz. Bu her sektör için geçerli. Bu ülkede Türk'ün Türk'e yaptığını kimse yapmamıştır bence, dış ülkeler dahil.
Beklediğim yorum. Doğru söze ne denir?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı