Ataride oyun oynarken yaşadığım garip olay

363652

Megapat
Makaleler
3
Bugün arkadaşımla görselini koyduğum mini atariyi görseldeki kabloyla televizyona bağlayıp oyun oynuyorduk. Birçok kez oyun değiştirdik ama son oynadığımız oyunda bir süre sonra garip şeyler olmaya başladı. Mesela kaybedince ekranda oyunun rastgele Texture'ları gelmeye başlıyordu. Oyuna özel bir sorun olduğunu düşündük ve kapattık. Dil seçme ekranından ingilizceyi seçtikten sonra oyun seçme ekranında bir gariplik fark ettim. Oyun adlarının yanlarında rastgele yazılar ve sayılar vardı mesela;
1- SUPER MARIO 745
Normalde sadece oyunun adı ve kaçıncı oyun olduğu yazardı. 745 gibi rastgele bir sayı veya farklı bir kelime yazmazdı.
Oyun menüsünde alta gittikçe bunlar garipleşiyordu. Mesela bazı satırlar boştu, ekranda rastgele garip semboller çıkıyordu vb. hemen konsolu kapattım. Geri açınca düzelir diye düşünüyordum ama konsolu geri açınca bizi pembe bir ekran karşıladı. Zaten Atari'ye geçmeden önce kocaman PC ekranında korku oyunları oynamamız yetmezmiş gibi bu olay olunca hemen konsola bağlı tüm kabloları çekip kapattım. TV'ye bağlı olmadan açmaya çalıştığımda ise konsolun kırmızı ışığı yandı ve ekran açılmadı. (şarjı bittiğinde böyle olur)
Sizce neden olmuş olabilir?
Bence şarjı azaldığından çünkü şarjı az veya bitmek üzereyken ekran açılmaz, parlaklığı düşer ama bu kadar garip bir olay hiç olmamıştı.
Nasıl bir olay olduğunu tam anlamayanlar için:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buna benzer bir olaydı (ama bu kadar abartı değildi)
Siz böyle bir olay yaşadınız mı?

(Şarja taktıktan sonra düzelmişti ve şuan bir sorunu yok. Ekran sorunlarını da böyle çözmüştüm zaten. Sadece bu anımı paylaşmak istedim :). Eski konsollarda çokca olan "Corruption" olayı olmuş galiba)

Dosya Ekleri

• IMG_20220101_214307_mfnr.jpg
    IMG_20220101_214307_mfnr.jpg
    88,6 KB · Görüntüleme: 48
Son düzenleme:
Tam olarak ne demek istediğinizi anlamadım. Genelde klon olan konsollar çeşitli hatalar verebiliyor.

Bugün arkadaşımla görselini koyduğum mini atariyi görseldeki kabloyla televizyona bağlayıp oyun oynuyorduk. Birçok kez oyun değiştirdik ama son oynadığımız oyunda bir süre sonra garip şeyler olmaya başladı. Mesela kaybedince ekranda oyunun rastgele Texture'ları gelmeye başlıyordu. Oyuna özel bir sorun olduğunu düşündük ve kapattık. Dil seçme ekranından ingilizceyi seçtikten sonra oyun seçme ekranında bir gariplik fark ettim. Oyun adlarının yanlarında rastgele yazılar ve sayılar vardı mesela;
1- SUPER MARIO 745
Normalde sadece oyunun adı ve kaçıncı oyun olduğu yazardı. 745 gibi rastgele bir sayı veya farklı bir kelime yazmazdı.
Oyun menüsünde alta gittikçe bunlar garipleşiyordu. Mesela bazı satırlar boştu, ekranda rastgele garip semboller çıkıyordu vb. hemen konsolu kapattım. Geri açınca düzelir diye düşünüyordum ama konsolu geri açınca bizi pembe bir ekran karşıladı. Zaten Atari'ye geçmeden önce kocaman PC ekranında korku oyunları oynamamız yetmezmiş gibi bu olay olunca hemen konsola bağlı tüm kabloları çekip kapattım. TV'ye bağlı olmadan açmaya çalıştığımda ise konsolun kırmızı ışığı yandı ve ekran açılmadı. (şarjı bittiğinde böyle olur)
Sizce neden olmuş olabilir?
Bence şarjı azaldığından çünkü şarjı az veya bitmek üzereyken ekran açılmaz, parlaklığı düşer ama bu kadar garip bir olay hiç olmamıştı.
Nasıl bir olay olduğunu tam anlamayanlar için:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buna benzer bir olaydı (ama bu kadar abartı değildi)
Siz böyle bir olay yaşadınız mı?

Donanimsal konusmak gerekirse ekrani isleyen donanimi bozulmus olabilir, veya o entegre kullaniyorsa bozulmus olabilir. Icini acip donanimlarin ustunde yazan modelleri atip arastirabilirsin ne ne ise yariyormus diye. Olabilecek bir sey.

Eki Görüntüle 1258423
Soyle bir şey, videosunu buldum internette izleyecegim bakalim.

Buyuk ihtimalle donanimsal bir hata var ya da pil bitti.

Evet hocam pili azaldığında böyle delirebiliyor. Yazdığım gibi şarja takıp açınca normale döndü. Bataryası yetmediği için belleğindeki verileri okuyamadı ya da yanlış okudu o sırada.
Donanımsal bir hata olma olasılığı yüksekti , 150tl'lik bir cihaz sonuçta

Son düzenleme:
Evet hocam pili azaldığında böyle delirebiliyor. Yazdığım gibi şarja takıp açınca normale döndü. Bataryası yetmediği için belleğindeki verileri okuyamadı ya da yanlış okudu o sırada.
Donanımsal bir hata olma olasılığı yüksekti ama. 150tl'lik bir cihaz sonuçta
Olabilir, bilgisayarimda bile unutup sarja takmayinca yavaslamalar ve ekranda gariplikler olmustu onceleri.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı