Atatürkçü olduğum için çiğ köfteci dükkanından kovuldum!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Böyle bir durum varsa şikayet et böyle geri kafalıları. Ancak bana pek mantıklı gelmedi. Neden böyle bir şey desin ki? Ayrıca bu dOru mu ?

İngiliz İstanbula ayak basmadan, yunan egeden anadoluya girmeden, araplar ingilizlerle ittifak olup sırtımızdan vurmadan önce de bu kafa vardı. O zaman şanslıydık Mustafa Kemal ve arkadaşları vardı ama bu gün ve yarın bir başka Mustafa Kemal olmayacak ve benim yarınlarımızdan ne yazık ki umudum yok.

Sonumuzu hic begenmiyorum, böyle böyle büyüyüp cetelesiyorlar.
Yok tek bir cözüm var DEVRIM ama yakin gibi görünmüyor

Aslında kökten bir değişime gerek yok. Zaten muhteşem bir devrimi zamanında Atatürk gerçekleştirmiştir.
Kanunlarımızın çoğu gayet yerinde. Sadece kanunlara uyan, anayasayı çiğnemeyen, mesleğini hakkıyla yapan kişiler gerekli.

Zaten yukarıda dediğim gibi bunu demeleri ve bu dediklerine dair bir girişimde bulunmaları anayasaya göre suç.

Bu yaptıkları, bayrağımızı, marşımızı, dilimizi değiştirmeye çalışmaktan başka bir şey değil, ki bugün "Laiklik kafirliktir." gibi bir yalan ile hem anayasayı çiğneyip, hem de rahat rahat gezen kesimler, zamanında milli marşımızı da, Türk bayrağını da, askerliği de beğenmiyorlardı.

Nasıl oldu bilmiyorum ancak bir anda milliyetçi oldular. Ya da öyle gözüküyorlar, bilemiyorum.

Son düzenleme:
Bu tur varliklarin cogunda beyin olmadigi, olanlarin ise kullanamadigi saptandi. Olu taklidi yaparken ayni zamanda uzaklasin.

Malum forumdaki deyişle CSB olduğunu orada da söylemişti. Kurgu arkadaşlar.

Malum forumdaki deyişle CSB olduğunu orada da söylemişti. Kurgu arkadaşlar.

Kurgu mu, değil mi bilmiyorum ama bunu ve tam tersini yaşayan sayısız insan var, ki ben de benzerini yaşamıştım. Türkiye'de aşırı şekilde ayrılma, bölünme ve birbirine düşmanlık var. Bu bölünmeye emek veren kişiler şimdi meyvesini almaya başlıyor.

Zaten illa, "Başörtülü olduğum için patronum işten attı." veya "Atatürkçü olduğum için kovuldum/atıldım." başlıklı videolara, paylaşımlara bakmaya gerek yok. En basitinden akrabalarınızdan veya ailenizden yola çıkarak test edebilirsiniz. En ufak fikir ayrılığında bile büyük tartışmalar çıkabiliyor.

Bu fikir ayrılığını yaşayan insanların çoğu "Özel işte çalışmayın, sırtınızı devlete dayayın." kafasında oluyor.
Ben de aynı fikirdeyim. Özel işlerde namaz kılma, namaz kıl diye işten atan patronlar varken, devlet işinde böyle saçmalıklar yaşanmıyor. Hiç kimse, kimseyi inancından veya görüşünden dolayı işten atamıyor. Tabi özel işlerde öyle değil. Okumanın önemi işte.

Valla benim de başıma geliyor bu tarz olaylar, en son İstanbul'un en büyük AVM'lerin teras katına sigara içmek için çıktım, çakmağımı arabada unutmuşum. Yanımdaki adamdan çakmak istedim, istemez olaydım. İnönü'den bir başladı Atatürk'ten geçti CHP'ye kadar geldi nasılda sövüyor anlatamam. He diyip geçeceksin, bir cahil ile sabaha kadar münakaşa et kazanamazsın.

Bu yüzden tanımadığım insanlarla siyasi polemiğe girmiyorum. Tanıdığım insanlarla saygı çerçevesi içinde konuşurum/tartışırım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…