Atatürk'e hakaret eden şahıs

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Atatürk olmasaydı halimiz orta doğu gibi olacaktı. Maalesef bu gibi kişiler Atatürk'ün değerini bilmiyor.

Atatürk'ten önce Osmanlı yozlaşmadan önce halimiz orta doğu gibi miydi? bir toplumun kaderi iradesi 1 kişiye bağlanamaz. Mustafa Kemal toplu akletmeyi, iradeyi, cumhuriyeti bırakmıştır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Atatürk'ten önce osmanlı yozlaşmadan önce halimiz orta doğu gibi miydi bir toplumun kaderi iradesi 1 kişiye bağlanamaz mustafa kemal toplu akletmeyi iradeyi cumhuriyeti bırakmıştır.

Bir toplumun iradesi gayet de 1 kişiye bağlanır efendim. Eğer Atatürk olmasaydı kim Kuvayı Milliye birliklerini düzenleyecekti, kim bu kadar iyi komuta edip sonuna kadar götürecekti? Vatan'ı kim Yunanlardan, İngilizlerden, İtalyadan kim alacaktı? Ya da cumhuriyeti, demokrasiyi kim getirecekti? Kim bu devrimleri yapacaktı bu ülkede? Bana isim verin dediğim gibi hak vereceğim size.

Bu geri kafalıları boşver. Cimere şikayet et geç.

Bu hassasiyet davranışlarını bile arar olacağız. Karşı devrim o kadar göstere göstere yapılıyorki. Muhtemelen çocuklarımız bilemediniz torunlarımız Ata’yı çok farklı tanıyacak. 2-3 Sene önce elime bir AÖF tarih kitabı geçmişti. 1923-1950 Arası dönemi yazılanları okuyunca insanın nutku tutuluyor.

"Olmasaydı da olurduk." sözüne katılmıyorum, mantıklı düşünürsek bu sözün yanlış olduğunu anlayacağız. Eğer Atatürk olmamış olsaydı veya Kurtuluş Savaşı başarısız olsaydı böyle bir söz söyleyebilir miydik? "Olmasaydı olmazdık." demek bir insanı putlaştırmak değildir, "Bizi tanrı yarattı." sözüne inanmanıza engel olacak bir durum yok ortada. "Atatürk'ü putlaştırma olayı var mı?" sorusuna cevabım evet olur, kendini Atatürkçü olarak tanıtıp "Onun hiçbir hatası olamaz çünkü o Atatürk'tür." diyen saçma zihniyet de var maalesef. Her şeyden önce Atatürk'ün de bir insan olduğunu, doğrularının yanında yanlışlarının da olduğunu unutmamalıyız. Her insan eleştirilebilir, örneğin ben Atatürk'ün sağlığına fazla dikkat göstermemesini eleştiriyorum. Bu ona hakaret etmek değil, gerçeklerle yaklaşmaktır. Eğer "Onun hata yapması imkansızdır." gibi bir söz söylersem hakaret olur, sonra da bazı kesimler çıkıp "Kemalist zihniyet Atatürk'ü ilah olarak görüyor." diyecek.

Neyi savunduğumuzu, savunduğumuz şeyi nasıl savunduğumuzu unutmamalıyız.

Atatürk olmasaydı bal gibi var olurduk Mustafa Kemal mi sadece bu ülkeyi kurdu, ülkeyi sadece tek başına savundu?
Osmanlı zamanında biz Afganistan, Irak, Suriye gibi miydik de Mustafa Kemal geldi her şey 4/4'lük oldu sanki? Bırakın bu boş gereksiz işleri, insanları Cumhuriyet ve Atatürk'ten soğuttunuz, yeterlidir.

@Amdkullanicisi42 Bu foruma girdiğimden beri sadece 1 kere rapor sistemini kullandım. Şimdide bu üslup ve yazım yanlışlarınızdan dolayı bana tekrar kullandırttınız ya, helal olsun.
Ayrıca burada Mustafa Kemal ülkeyi kendi başına savundu, kurtardı demiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasındaki fikirler ve hareketler onun aklından çıktı diyoruz.
Bu ikisini ayırt edemeyecek kadar anlama kabiliyetiniz yoksa ben tartışmaya girmem bile sizinle.

Atatürk, Medeni Kanunu’na zemin hazırladığında ve bunu gerçekleştirdiğinde en yakın çevresinden bile olumsuz tepkilere maruz kaldı. Kazım Karabekir, Atatürk’ün dinden uzaklaştığını düşünüyordu ki öyleydi zaten. Kazım Karabekir, ülkenin dinle yönetilmesini daha makul görüyordu. Fakat Atatürk önemli olanın din değil; hayattan alınan fikir ve düşünceler, bilim olduğunu biliyordu.

Yıllar sonra bazı insanlar çıkıp Atatürk’e “Ayyaşın tekiydi, din düşmanıydı.” diyebiliyor, fesli dondurmacının teki “Keşke Yunan galip gelseydi şeriat kalkmazdı.” diyebiliyor. Feslinin haklı olduğunu düşünüyorum zira böyle bir durum olsaydı, Yunanlıları sevinerek karşılayacak olan bazı dinciler şeriat için onur ve şerefini satabilecek potansiyele sahiptiler (fesli de bunlardan biri.). Kusura bakmayın da kurban olurum ben öyle ayyaşa.

Atatürk devrimlerini kim yaptı diyeceğim ama zaten en baştan düşmanlığınız oradan Atatürk'e.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…