Atatürk'ün II. Abdülhamid hakkında sözü

Bu tarih kardeşim tartışıcağız ki yaptığımız hatalardan ders alalım.Atatürkün bir sözü ne kadar rahatsız etmiş?

Bu tarih kardeşim tartışıcağız ki yaptığımız hatalardan ders alalım. Atatürk'ün bir sözü ne kadar rahatsız etmiş?

Atatürk'ün beni rahatsız eden bir sözü yok, ancak adamların doğru yaptıklarını görmezden gelip mahalle dedikoducuları gibi o onu dedi bu bunu demekle vakit kaybetmekte gram mantık yok.

Atatürk'ün beni rahatsız eden bir sözü yok, ancak adamların doğru yaptıklarını görmezden gelip mahalle dedikoducuları gibi o onu dedi bu bunu demekle vakit kaybetmekte gram mantık yok.
Bu padişahın doğru yaptığı şeylerden bana sayar mısın?Ben şu anda bile bizi etkileyen hatalarından sayarım sana.

Atatürk'ün öyle bir sözü varmış da bizim mi haberimiz yok?

"Bir gün sözlerim bilimle çelişirse bilimi seçin" diye bir saçmalığı da hala Atatürk'e atfetmeye çalışanlar var. Atatürk'ün bilimle ilgili bir sözü var ama o söz bu söz değil

Atatürk'ün bilimle ilgili gerçek sözü;

"Dünyada her şey için, maddiyat için, maneviyat için, hayat için, başarı için en hakiki yol gösterici ilimdir, fendir. İlim ve fennin dışında yol gösterici aramak gaflettir, cahilliktir, doğru yoldan sapmaktır. Yalnız ilmin ve fennin yaşadığımız her dakikadaki safhalarının gelişimini anlamak ve ilerlemeleri zamanında takip etmek şarttır."

Kaynak: Atatürkçülük, 1. Cilt, Genelkurmay Başkanlığı, Milli Eğitim Basımevi, 1984

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…