Ateistlere sormak istediğiniz sorular var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Müslümanlar ve diğer dinler hakkında ne düşünüyorsunuz?
Ateistlik tam olarak nedir? Genelde "Dinsiz imansız insanlar" diye duyuyorum çünkü.
Ateistler olarak bir dine inanmıyor olmamız kötü olduğumuz anlamına gelmiyor. Şahsen benim ahlak görüşüm her zaman doğruyu söylemek, insanları kandırmamak, hırsızlık yapmamak, iyilik yapmaktır. Ateist insan ahlaksız insan demek değildir. Örnek olarak yolda giden bir kız çocuğuna tecavüz etmememin sebebi görünmez bir tanrı tarafından uyarılmış olmam değildir. Bunun sapıkça ve kötü bir davranış olmasıdır. Ayrıca bu dünyada yaptığım iyiliklerin karşılığını hayali bir dünyada sonsuza kadar almak istemiyorum. Ben iyilikleri iyi olmak için yapıyorum ve karşılık istemiyorum!

Arkadaşlar alakasız olabilir ama adama böyle sorular soruyorsunuz ama "Allah insanları neden yarattı?" Sorusu sorulduğunda düzgün bir cevap alamazsınız. Bende müslümanım.

Peki eğer sizin inanmadığınız şekilde cennet cehennem çıksaydı ne yapardınız ?

Muhtemelen şu mantığa gidiyoruz: Siz haklıysanız cennet/cehennem yoksa kaybedeceğimiz bir şey yok, ama eğer biz haklıysak naneyi yediniz Şöyle cevap vereyim eğer bir tanrı var ise benim ona karşı anlım açık. Bana verdiği beyin doğrultusunda hareket ettim ve hep doğruyu aradım. Doğruyu bildiğini söyleyen insanlara değil de, doğruyu arayan insanlara güvendim. İyi bir insan olmaya çalıştım. Dediğim gibi anlım açık

Herhangi bir inanışa sahip olmadığınız için, lüzumsuz bazı arkadaşlar tarafından huzurunuzun kaçırıldığı oluyor mu ? Ne tepki veriyorsunuz ?

Benim de arkadaşım vardı ateist, aynılarını o da söylüyordu. Hatta açık olayım, Allah'a küfür etmişliği vardı ama sonradan Müslüman oldu. Şimdi en son namaz bile kılıyordu. Diyorsun tanrı var ise alnım açık, bence sen zaten neredeyse Müslümansın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki tecavüzün kötü birşey olduğunu yine o "görünmez tanrı" sayesinde bilmiyor musun?

Öğrendiğin dinlerde gördüğün çelişkiler nelerdir ? Birkaç örnek verebilir misin ?
“Din’de zorlama yoktur…” (K. Bakara sûresi, âyet 256)

“… Müsrikleri (Puta tapanlari) buldugunuz yerde öldürün…”; (K. Tevbe sûresi, âyet 5)

Sadece bir örnek. Bir örnek daha vereyim, Kur-an'da hiç 'kar' kelimesi geçer mi? Geçmez. Çünkü Muhammed ortadoğuda yaşıyordur ve hayatında hiç kar görmemiştir. Ondan sonra oruç ve namaz meselesi de var. Bildiğiniz gibi kutuplarda haftalarca güneş batmıyor veya doğmuyor. Fakat Kur-an'da buna özel bir şey geçmez. Çünkü Muhammed'in coğrafyasında sabah-akşam dengelidir. Bu ve bunun gibi çelişkileri kendiniz Kur-an okuyarak görebilirsiniz. Ama tavsiyem lütfen okurken objektif olun

Ben ateistleri anlıyorum da ateistler teistleri anlamak için hiç çaba sarf etmiyor. Siz öyle olmayabilirsiniz ama pek çok ateist misyoner bir bakış açısıyla teistleri aşağılamaktan hiç çekinmiyor. Bunu nasıl yorumluyorsunuz?

Bende sorgulamacı bir karaktere sahibim ve bilime çok önem veriyorum. Ancak biliminde açıklayamadığı konular ne olacak peki? Mutlaka bir temeli olmalı değil mi? Sonuçta evrim dediğimiz birşey var ama evrimleşerek bu seviyeye geldiysek bundan önceki halimiz nasıldır? Evrimden önce nasıldık? Zemzem suyu çok araştırıldı. En yakın su kaynağı binlerce mil uzaklıkta orada o suyun akması imkansız birşeydir. Peki bu nasıl oldu? Tanrı yoksa dünya da olmamızın amacı ne o zaman? Ben şahsen müslümanım. Bu tür şeyleri de sorguluyorum. Ancak ateist ve deist arkadaşlardan tatmin edici cevaplar alamadım. Bir de sizin yorumunuzu almak isterim

Anlamamaktan bahsetmişsiniz ama ben neredeyse hiç ateist bir aileden doğup dinlerden soyutlanarak yetiştirilmiş bir çocuk görmedim. Ateistlerin hemen hemen hepsi bir dinin hüküm sürdüğü coğrafyada doğmuşlardır. Bu dinin baskısından, zorlamasından kurtularak ateist olmuşlardır. Bu nedenle içlerinde bunca yılın kızgınlığını taşıyor olabilirler. Ama tabii ki aşağılamak çok kötü bir davranıştır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…