Ateistlere sormak istediğiniz sorular var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@Silinen üye Ben gayet güzel bir şekilde açıkladığımı düşünüyorum. Ayetleri yorumlamak diye bir şey vardır. Ben kurslarda falan büyüdüğüm için az-çok biliyorum. Sokaktan geçen bir adama sorsanız. "Elhamdülillah Müslümanım" der. Ama ayeti sorduğunuzda "Öldürelim, ayet varmış sonuçta" derler.

Aslında bu konuda eleştiri getirmeden önce ayetlerin yanlış algılanıp yanlış yorumlanması, hatta daha öncesinde yanlış anlaşılmaya bu kadar müsait bir dinin neden mükemmel sayıldığını araştırmak gerekir. Sonuçta bu gün herkes Kur-an'ı farklı anlayabiliyor. Öyle ki, bazısı çarşaf giymeyen kadını öldürüyor, bazısı da kadınlara mini etek giydirip maşalalh maşallah diyor. Yahu bir kitap bu kadar mı farklı anlaşılabilir diye sormadan edemiyor insan :)

Sana bir büyük bir gemi hakkında bir şey anlatayım. Kocaman bir gemi var bu geminin içi tamamen elektronik donanımla dolu. Bu gemi Çin'den yola çıkarak Singapura oradan da Yemen e gitmiş ve Akdeniz'i geçerek Liverpool limanında seyahatini tamamlamış. İlginç olan şey ise bu gemide hiçbir canlı yok. Limana varan bu gemide polis donanımın hiçbir insan tarafından oraya konulmadığını ve bu donanımın hiçbir firma veya kimse tarafından üretilmediğini ispatlamış. Ve bu gemi dünyayı baştan başa rehbersiz dolaşmış,kimsenin yönlendirmesi olmadan kendi yolunu bulmuş.

-
Ne kadar saçma öyle değil mi?
Bence de öyle..

Sen bu dünyada doğup büyüdüğümüzü ve dünyaya geldiğimizde ihtiyacımız olan herşeyin burada olduğunu ve bunların hiçkimse tarafından yapılmadığını mı idda ediyorsun ?

Bir geminin kendi başına bir şehirden diğerine gitmesine inanmıyor bir anlam veremiyorsun ve bütün dünyanın bir yönetici olmadan var olduğunu söylüyorsun. Geminin mutlaka bir yönelteni - kaptanı olmalı diyorsun fakat evrenin yönetici olmadan yönetildiğini kendi başına işlediğini söylüyorsun.

Ne kadar ilginç değil mi ? Bir şeyler eksik bu çelişkide.. Senin de cevabını veremediğin.

O yüzden etraflıca , mantıklıca beynini tamamen bilime adamadan ( bilim tamamen materyalisttir ) bunları bir düşün beyninle bir tartma yap daha sonra kendin zaten doğrusunu bulursun.

Hayatında başarılar..

Bu yüzden hocalar gibi üstün, düzgün yorum yapabilen kişiler var. Düzgün bir kişinin ardında değilseniz siz de düzgün olmuyorsunuz. Müslümanları tek bir şekilde düşünmeyin.

Ahmed Hulusi:Haram aylar bitince, (anlaşmayı bozup size saldıran) müşrikleri nerede bulursanız öldürün; onları yakalayıp esir alın; onların yollarını gözetleyip, geçitleri kontrol altına alın! Eğer tövbe eder, salâtı ikame eder ve zekâtı verirlerse o takdirde yollarını açın. . . Muhakkak ki Allâh Ğafûr'dur, Rahıym'dir.
[TBODY] [/TBODY]

Buyrun anlaşmayı bozanlar için olduğu söyleniyor. Aynen Hudeybiye'de yapılması gereken gibi.

Bakınız ne sebeple olursa olsun öldürmek. Sizce şu dünyadaki en kutsal, en güzel, en evrensel kitapta öldürmek olmalı mıydı? Onun yerine bize evren, yıldızlar hakkında bilgiler verilseydi, kadın- erkek eşitliğinden bahsedilseydi, çok eşli evlilik yasaklansaydı vs. o zaman daha iyi ve daha evrensel bir kitap olmaz mıydı?

Herkese iyi akşamlar. Sırf bu muhabbeti görüp ben de katılmak istediğim için üye oldum.
Ben de bir ateistim, eğer Anektarcı arkadaşımızın izni olursa ben de sorulara kendi açımdan cevap vermek istiyorum. Zaten aslında vermek istediğim cevapların hepsini arkadaşımız da yazmış. Konu sahibinden izin almak istiyorum ben de o yüzden. :)

Çok eşli evlilik benim cemaatimde serbest. İmam nikahı ile 4 kişiyle evlenebilirsiniz ama 4 kişiye de eşit davranmak zorundasınız. Kadın - erkek eşitliği diye bir şey yoktur.

Herkese iyi akşamlar sırf bu muhabbeti görüp bende katılmak istediğim için üye oldum.
Bende bir ateistim eğer Anektarcı arkadaşımızın izni olursa bende sorulara kendi açımdan cevap vermek istiyorum. Zaten aslında vermek istediğim cevapların hepsini arkadaşımızda yazmış. Konu sahibinden izin almak istiyorum bende o yüzden :)
Tabii ki buyurunuz lütfen. Ben de kahvemi tazeleyecektim. İyi oldu bu bana :mutlu:

Hayır. Bu bence ateistlerce de mümkün olmamalı. Sizce bir üçgen ile bir kare eşit mi? Hayır değil mi? Bu da böyle. Kadın erkek eşitliği için müslümanlıkta şu bile yeterli: Miras olayında, nikah şahitliğinde, benzeri durumlarda yanlış hatırlamıyorsam 2 kadın 1 erkek ediyor gibi bir paylaşım söz konusu. Ama eşitlik yok. Bir açıdan bakıldığında erkek üstün gelir, başka açıdan bakıldığında kadın üstün gelir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı