Ateistlere sormak istediğiniz sorular var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir soru daha, neden ateistler tutucu veya özgürlükçü siyasi ideolojiler yerine komünizm gibi soğuk bir yaşam vaat eden bir ideolojiyi tercih ediliyorlar? (Bu tartışmaya açık elbet fakat benim gözümden komünizm pek iyi bir ideoloji değildir.) Pek çoğunun sırf komünist olmak için ateist olmuş gibi bir izlenimi var.

Ve ayrıca, neden diğerlerinin "Ateizm'i eleştirir" tarzdan sorularını "Yav he he" diye geçiştirmiyorsunuz? Sonuçta tanrı diye bir şey yok (?), inançlarda çok zor değiştiği için bu tarz tartışmalar yersiz.

Jumpscare tarzı şeylerde Allah diye bağırdığın oluyor mu ? Oluyorsa o an nasıl hissediyorsun ?

Şu konuya açıklık getiriyim hiçbir ayette hiçbir şekilde bizim karşımızdaki insana puta tapan biri olsa bile öldürmemiz söylenmemiştir aksine yasaklanmıştır hoşgörüyle davranmamız istenmiştir. Lütfen insanlara yanlış örnek göstererek kendi fikirlerinize çekmeye çalışmayın herkesin fikri kendinedir. Herkes kendi bacağından asılır unutmayın. Görüşlerinize saygım var tabikide ama yanlış örnek insanları yanlış düşündürür. O ayetin öyle olacağı konusunda ısrar edecekseniz Meal ve Çeviren kişileri aramanız gerekmektedir. Çünkü bu misyonerliğe giren bir cümle tarzıdır. Bunun da bir dini kitapta yazması yanlış ve suçtur.

Kişiden kişiye değişen bir yorum olmakla beraber komünizmin soğuk yaşam vaat ettiği de sizin düşüncenizdir. Bu tartışmalara şu anda burada girmek istemiyorum çünkü başlığımız ateistlere soracağınız sorular. Sizin için bu soruları bşaka bir yerde cevaplamayı isterim

Bence hocam bunlar çok ince çizgiler diye düşünüyorum. Sonuçta insan kendisine mantıklı gelene inanırmış. İnşallah konu tartışmasız bir şekilde devam eder.

Tevbe suresi 5. ayet in farklı farklı meallerine bakarak içinde öldürmek geçmeyen bir meal bulursanız bana söyleyin lütfen. Zira araştırdığım her kaynakta benzer anlamlar çıkıyor.

@Silinen üye Ben gayet güzel bir şekilde açıkladığımı düşünüyorum. Ayetleri yorumlamak diye bir şey vardır. Ben kurslarda falan büyüdüğüm için az-çok biliyorum. Sokaktan geçen bir adama sorsanız. "Elhamdülillah Müslümanım" der. Ama ayeti sorduğunuzda "Öldürelim, ayet varmış sonuçta" derler.

Sanırım bu kısmı görmediniz.

Ahmed Hulusi:Haram aylar bitince, (anlaşmayı bozup size saldıran) müşrikleri nerede bulursanız öldürün; onları yakalayıp esir alın; onların yollarını gözetleyip, geçitleri kontrol altına alın! Eğer tövbe eder, salâtı ikame eder ve zekâtı verirlerse o takdirde yollarını açın. . . Muhakkak ki Allâh Ğafûr'dur, Rahıym'dir.
[TBODY] [/TBODY]

Buyrun anlaşmayı bozanlar için olduğu söyleniyor. Aynen Hudeybiye'de yapılması gereken gibi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…