Ateizm hakkında konuşalım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Daha üstün bir varlığa inanma ihtiyacı yaratılıştan gelen bir şeyden çok beynin gelişmesiyle beraber kazandığı özellikler sayesinde insanın kendini fark etmesi sonucunda gelen bir ihtiyaç. Tabii bilginin çok az oluşunun büyük bir etkisi var.

Örnek vermek gerekirse gökyüzünde görüp seçemediğimiz garip ışıklara uzaylı veya üstün bir medeniyet gibi açıklaması olmadığı için daha büyük güçlermiş gibi anlamlar çıkarabiliyoruz. Ancak oraya bakıldığında ya gizli bir silah projesi, uydu, uzay çöpü gibi gayet açıklanabilir bir şey olduğunu görebiliyoruz. Buna benzer bir şekilde bu ihtiyaç var olmuştur.

Dinlerin toplumdaki problem yaratması muhtemel insanları kontrol altında tutabilmek için ortaya atıldığını düşünüyorum. Sizin durumunuz da düşüncemin doğru olduğunu özetliyor. Teşekkürler
Din, ahiret inancı, bunun için var. Çeşitli dinlerde farklı yorumlanabilir.
İnsanlık güdüleri olmasaydı, bu dediğiniz doğru olabilirdi.
Dediğim gibi, bir dine inanmayabilirsiniz ama yaratıcı yok demek, ayrı kafa. Anlayamıyorum yok diyenleri.

Bir diğer sebebi de popülerleşmesi. İnsanlar popüler olan şeylere yöneliyorlar. Metronom deneyi gibi.

Öfke kontrolünü öğrenin.

Ben onlara insan demiyorum. İnsan düşünür, düşünen onları yapmaz
Sen demiyorsun ama bu onların insan olduğu gerçeğini değiştirmez. Bak bu konuda bile var, ateist olsam hırsızlık da yaparım tecavüz de ederim diyen birisi. İnsanların yüceltilecek bir tarafı yok.

Öncelikle bende herkesin dinine saygı duyuyorum, fakat tartışma başlatıp haksız olduğu halde “belki Allah'ın benimdir” gibi cümleler kuranları da gördüm, ve ateist ve deistlerin bazı kısımları milletin dinine karışmaya başladı, bilmem şurayı oku ateist, deist falan olursun diyenleride gördüm, ama gösterdikleri şeylere baktım fakat bildiğiniz küçük çocuk avına çıkmışlar, dediklerinin doğrusunu biliyorum, ama bilmeyenler de arada kalıp agnostik oluyor, ama bazı iyi insanlarda var kimseye karışmadan hayatlarını yaşıyorlar. Son zamanlarda da bana göre sosyal medya da yalan yanlış bütün şeylere inanıyorlar, doğruyu yanlıştan öğreniyorlar bana göre, ve farklı Müslüman'ların dinini farklı amaçlar ile kullanmasından kaynaklanıyor, ama herkesin sadece kendisi olarak hesaba çekileceğini bilmiyorlar, irade ile alakalı olduğunu bilmiyorlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…