Ateşim çıktı

Makaleler
54
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
PC: Intel Core i5-12400F | ASUS Dual RX 6600 | ASUS Prime H610M-K D4 | XPG Gammix D30 2x8 RAM | WD SN570 500GB | FSP Hydro K Pro 500W 80+ | Vento VG10F

GIGABYTE G24F-2 | Logitech G213 Prodigy | ATK A9 Dragonfly | QP Honeycomb Mousepad | Windows 11 24H2.
Meslek
Öğrenci
Merhaba, bugün uyurken yine vantilatorle uyudum. Ancak bir süre sonra titreme, üşüme geldi. Uyulamayacak seviyedeydi, ben de o uyku haliylen dusunemeyip battaniye aldim ve vantilatoru kapattim. Battaniyle yattim ve maksimum 2 saat uyudugumu dusunuyorum, sonra kalktim atesim fena cikmisti. Ben de buzluktan kirmizi buzlu olan kompresi alnima tuttum. Biraz gecti, ancak yine basladi. Bundan sonra ne bir uyku kaldi, ne bir şey. Yorgunluk Full, ben de ilik suyla (hafif soguk) sekilde 2 kez dus aldim, cunku 1 kere yapinca ates dusup geri baslamisti. Bunu yaptiktan sonra ates dustu ama tekrat basladi, daha sonrasinda ates dusurucu (parol 500 mg hap, parol surup, dolven surup aldi annem. Parol'dan 1 tane ictim, 1 tane dolven, 1 tane parol surup, eczaci 3 tane ic demis suruplardan ancak bu bana fazla geldi, kiloya gore de degisiyor sanirim. Su an ilaclari icmeden once de herhangi bir ates yok, ancak az uyudugumdan ayaklarda ciddi yorgunluk var. İnternette uzun süre sicaga kalmak hipertermi yaziyordu, su an ates cok ama cok az seviyede, belli belirsiz. Sizce ne yapilmali? sıcak havada (gece 28 dereceydi, su an 30 derece Osmaniye) battaniyeyle birkac saat uyumak hipertermi yapar mi?

Bu arada ates varken kalp hizim ciddi sekilde atiyordu, su an hizli atmasi gecti. Ancak dedigim gibi, vantilatorle uyurken artik ne olduysa ciddi usume geldiginden vantilatoru kapatsam da uyuyamiyordum, titreme oluyordu bu yuzden fazla uyuyamadim. Su an uyursam da uyku duzenim bozulacak.

Ates cikmasi ise 1-2 saat once gelisti bu olaylar, 23:00'da falan yatmistim maalesef uyumam uzun surdu ve uyandigimda boyle olaylar oldu, hatirlamiyorum ama 4'te de 5'te de uyanmis ve boyle olmus olabilir, bu bana daha dogru geliyor. Celiskili gozukuyor ama su an tam hatirlamiyorum hiçbir seyi, uykusuzluktan oldugunu dusunuyorum ve ara ara uykuya da dalmis olabilirim usudugum zaman veya atesim ciktigi zaman, nedeni bu olabilir. En sonunda uykudan kalkip bayagi ates vardi iste. Grip degilim, cunku grip belirtilerim yok ses degismesi veya bogaz agrisi, nefes alamama gibi seyler yok. Bu atesin yukselmesini sebebinin sıcak havada battaniyeyle uyumam oldugunu dusunuyorum ve bunu yapma amacim gece cok fazla titreme ve usume gelmesindeydi, istemeden yaptim. Yatmadan once de hafif ates vardi evde ates dusurucu yoktu ben de belki gecirir diye arvales icmistim, ama dusuk atesti.

Doktora git diyeceklere sorum, hiperterminin boyle bir olayda olup olmayacagi, veya atesin ciddi sekilde dusmesinin hipertermi olmadigi anlamina gelip gelmemesi, uykusuzluktan gelen hatirlamama harici dusup bayilma veya bilinc kaybi olmamasinin hipertermi olmasinin ihtimali veya olmamasinin ihtimalinin yuzdesi nedir? Bilen birisinin yazmasini istiyorum, cunku atesim simdi yok denilecek kadar az ve doktora gitmeyi dusunmuyorum, atesi cikan biri degilim bu olaydan sonra oldu yani bayagi yillardir yasamamistim.

Evet, 5'te uyandim. Simdi hatirlamaya başladım, ben 8'de uyaniyordum her gun ama kalktigimda Alarm'a daha 3 saat vardi.

Son düzenleme:
Peki gecmezse derken kac gun, internette 2,3 gun yaziyor. Ve su an hipertermi olduysam daha fazla geciktirmek daha kotu ediyormus. Yani bende olanlar derecesini bilmedigim ancak orta yuksek sekilde ates belirtisi, halsizlik ise uykumu slamadigimdan diye dusunuyorum su an fazla halsiz degilim, genellikle uykusuz kaldigimda da ayni sekilde geliyor. Kalp atisi hizlaniyor ilac kullaninca, onun harici hizlanmiyor. Nedense terlemem yok. Bunlar ne anlama geliyor?
Son zamanlarda çok sıcak altında ve güneşte durdunuz mu?

Naçizane fikrim, tamamen mevcut hava koşullarından oluşan bir durum.

Konunun dışında, sizi son zamanlarda genelde sağlık ile ilgili konularda son derece endişeli görüyorum. Kaygı bozukluğu belirtisi olabilir bu, bir yakınınızın durumundan endişe etmeniz ile başlayarak hem kendiniz hem de çevreniz için yoğun ve gereksiz bir kaygı hali ile devam eder.

Benzer bir durumu ben de birkaç sene önce yaşadım hatta Sosyal'e de danışmışlığım var. Bu kaygı bozukluğu tavan yaptığı durumlarda terleme, titreme, kalp çarpıntısı gibi şeylere de sebebiyet verebilir.

Kafanızı biraz boşaltmanız gerekebilir. Bilmiyorum, belki ben yanlış gözlemlemişimdir ama takip listemde olduğunuz için açtığınız konular bildirim olarak geliyor, genelde sağlık ile ilgili şeyleri sık açmaya başladınız.

Son zamanlarda çok sıcak altında ve güneşte durdunuz mu?

Hayır. Vantilatör kullanıyordum sıcak basınca. Güneşte durmadım. Ya bu ateş, yatmadan önce az bir şekilde başladı, ancak ben üstümü örtmemle birlikte daha çok arttı, 2-3 güne geçer muhtemelen eğer enfeksiyon kendi kendine geçerse ya da geçmezse zaten 2-3 güne kalmadan ölürüm muhtemelen hipertermi olmuşumdur. Sıkıntı şu, hem ateş olduğundan daha da sıcak olmuş olabilir vücut. Bol su içiyorum, vantilatörü açık tutuyorum şimdi. Bir de uyurken vantilatörü açık tutayım mı?

Naçizane fikrim, tamamen mevcut hava koşullarından oluşan bir durum.

Konunun dışında, sizi son zamanlarda genelde sağlık ile ilgili konularda son derece endişeli görüyorum. Kaygı bozukluğu belirtisi olabilir bu, bir yakınınızın durumundan endişe etmeniz ile başlayarak hem kendiniz hem de çevreniz için yoğun ve gereksiz bir kaygı hali ile devam eder.

Benzer bir durumu ben de birkaç sene önce yaşadım hatta Sosyal'e de danışmışlığım var. Bu kaygı bozukluğu tavan yaptığı durumlarda terleme, titreme, kalp çarpıntısı gibi şeylere de sebebiyet verebilir.

Kafanızı biraz boşaltmanız gerekebilir. Bilmiyorum, belki ben yanlış gözlemlemişimdir ama takip listemde olduğunuz için açtığınız konular bildirim olarak geliyor, genelde sağlık ile ilgili şeyleri sık açmaya başladınız.

Yazımı tam okudunuz mu hocam bence endişe duyulabilecek bir şey.
Wikipedia'da böyle diyor, bunları uyguluyorum.

1718105814797.png

@DoktorBey19

Yazımı tam okudunuz mu hocam bence endişe duyulabilecek bir şey.
Wikipedia'da böyle diyor, bunları uyguluyorum.
Bu havalarda herkes terliyor, çarpıntı yapıyor, üstüne battaniye ile yatmışsınız bir süre. Gayet normal bir durum, bünyeniz sıcağa alışık değilse şiddetli olması daha da olası. Çok ciddi bir sorun olduğunu düşünmüyorum, biraz serinlemeye, dinlenmeye ve sakinleşmeye ihtiyacınız var bana kalırsa. Ancak elbette hipertermi olduğunuzu düşündüğünüz semptomlar ağırlaşırsa bir doktora görünmenizde fayda var, sonuçta bunlar bizim fikirlerimiz.

Bu havalarda herkes terliyor, çarpıntı yapıyor, üstüne battaniye ile yatmışsınız bir süre. Gayet normal bir durum, bünyeniz sıcağa alışık değilse şiddetli olması daha da olası. Çok ciddi bir sorun olduğunu düşünmüyorum, biraz serinlemeye, dinlenmeye ve sakinleşmeye ihtiyacınız var bana kalırsa. Ancak elbette hipertermi olduğunuzu düşündüğünüz semptomlar ağırlaşırsa bir doktora görünmenizde fayda var, sonuçta bunlar bizim fikirlerimiz.

Hipertermi olan bir insan şu an düzgün olabilir mi ateş ve terleme düşüklüğü hariç? Yani uykusuzluktan bir halsizlik vardı o da geçti sayılır, bugün uykumu alıp uyusam?

Hocam yalnız ateş varken bu olay oldu.

@Prime777 Vücut, sıcaklığı düşürmek için terleme uygular. Eğer hipertermiye bağlı bir hasar gelişseydi şu an burada bunları yazıyor olabilir miydiniz acaba?

Ateşinizi ölçün. Ona göre yorum yapmak daha mantıklı olacaktır.

Eğer vücudunuzda ciddi veya başka semptomlar varsa da doktora görünmek sizin için faydalı olacaktır.

@Prime777 vücut, sıcaklığı düşürmek için terleme uygular. Eğer hipertermiye bağlı bir hasar gelişseydi şu an burada bunları yazıyor olabilir miydiniz acaba?

Ateşinizi ölçün. Ona göre yorum yapmak daha mantıklı olacaktır.

Eğer vücudunuzda ciddi veya başka semptomlar varsa da doktora görünmek sizin için faydalı olacaktır.

Terlememe olayı hipertermiyede de oluyormuş ama. Şu an baş ağrısı yok, bu baş ağrısı hiç olmadı diyebilirim. Kusma yok. İlaçlardan dolayı az bir mide rahatsızlığı oluyor o da içtikten sonra, sonra geçiyor. Kalp atış hızı ilaç aldıktan sonra artıyor, yoksa artmıyor. Bir de ilk kalktığımda kalp atış hızı fazlaydı, daha doğrusu banyo yaptıktan sonra artmıştı. Ateşin orta olduğunu söyleyebilirim. Yani alnıma dokunuyorum, sonra elime dokunuyorum, elime sıcaklık çok az geliyor, öyle tarif edebilirim. Ancak ilaçtan önce biraz daha şiddetleniyor. Yine de baş ağrısı yok. İlk başta uykusuzluktan dolayı halsizlik de vardı. Normalden daha fazla idrara çıkıyorum ancak çok su içtim, bundan da olabilir. Başka da olan bir şey yok.

Terlememe olayı hipertermiyede de oluyormuş ama. Şu an baş ağrısı yok, bu baş ağrısı hiç olmadı diyebilirim. Kusma yok. İlaçlardan dolayı az bir mide rahatsızlığı oluyor o da içtikten sonra, sonra geçiyor. Kalp atış hızı ilaç aldıktan sonra artıyor, yoksa artmıyor. Bir de ilk kalktığımda kalp atış hızı fazlaydı, daha doğrusu banyo yaptıktan sonra artmıştı. Ateşin orta olduğunu söyleyebilirim. Yani alnıma dokunuyorum, sonra elime dokunuyorum, elime sıcaklık çok az geliyor, öyle tarif edebilirim. Ancak ilaçtan önce biraz daha şiddetleniyor. Yine de baş ağrısı yok. İlk başta uykusuzluktan dolayı halsizlik de vardı. Normalden daha fazla idrara çıkıyorum ancak çok su içtim, bundan da olabilir. Başka da olan bir şey yok.
Hocam hipertermi olmanız için 40 derece civarı hava sıcaklığı, üstüne uygun nem olması lazım genel olarak. Bilakis sizin belirtmenize göre hava maksimum 30 dereceymiş, üstüne üstük sıcak havada bulunmamış ve vantilatör kullanmışsınız. Yaşadığınız durumun hipertermi olabileceğini düşünmüyorum.

Hocam hipertermi olmanız için 40 derece civarı hava sıcaklığı, üstüne uygun nem olması lazım genel olarak. Bilakis sizin belirtmenize göre hava maksimum 30 dereceymiş, üstüne üstük sıcak havada bulunmamış ve vantilatör kullanmışsınız. Yaşadığınız durumun hipertermi olabileceğini düşünmüyorum.

Vantilatoru kapattim. Ustumu battaniyeyle orttum. Yani vantilator acik değildi.

Ates yine yuksek cikti. Mide bulanmasi oluyor. Burnumdan ve gozumden akinti oluyor, gozlerim yaniyor.

Chat GPT'ye sorunca burun akintisi veya gozden akinti hipertermi ile alakali degil dedi ama doktor degil iste, tam bilemezsin. Burnumun tikanmasi da olmasi grip oldugum anlamina mi geliyor acaba?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı