Ateşim varken üstümü örtüp uyuduktan sonra halim yok

Makaleler
54
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
PC: Intel Core i5-12400F | ASUS Dual RX 6600 | ASUS Prime H610M-K D4 | XPG Gammix D30 2x8 RAM | WD SN570 500GB | FSP Hydro K Pro 500W 80+ | Vento VG10F

GIGABYTE G24F-2 | Logitech G213 Prodigy | ATK A9 Dragonfly | QP Honeycomb Mousepad | Windows 11 24H2.
Meslek
Öğrenci
Salı günü yatmadan once hafif ateşim varken uyku haliyle üşüdüğümü sanıp ateşimi de bilmiyorken üstümü örttüm kışlık ile, vantilatoru de kapattim. Boyle yaptiktan sonra uyandim ve atesim daha fazla cikmisti, kalp hizim hizla atiyordu. Soguk duslara girince ve parol ile dusmustu ancak o gunden beridir elim kolum, ayagimin hali yok, hafif agri var, kolumu kaldiracak halim yok, oksuruk var. İlk gunden sonra tat kaybi olmustu, o da 1 gun sonra gecmisti. Buna karsin ates yok.

Soğuk algınlığı geçiriyorsunuz muhtemelen, bir hastaneye gidip muayene olabilirsiniz endişeleniyorsanız.

Soğuk algınlığı belirtileri arasında burun akıntısı veya tıkanıklığı, boğaz ağrısı, düşük dereceli ateş, genellikle kendini kötü hissetme yani halsizlik, hafif vücut ağrıları veya hafif baş ağrısı, hapşırma, nefes almada hafif zorlanma ve öksürük bulunur.

Burun akintisi veya tikanikligi yok, bogaz agrisi ise agri olmasa da bogazimda kotu bir his hissediyorum. Ates ise yok, ancak her gun kalktiktan sonra cok hafif oluyor. İki ayagimda da halsizlik var, sol kolumda ise havaya kaldirirken agirlik var, rahat degil. Hapsirma fazla yasamadim ama bu sürecte 2-3 kere hapsirdim. Oksurme ise var. Hocam abartmiyorum disimi fircalayacak kadar bile halim yok.

Ates olcer alacagim bugün.

Bir hastaneye gitmenizde fayda var, halsizlik hastalık durumunda normal ama bu kadar olması ilginç. Doktora görünün.

Hocam hipertermi durumunda ates dusuruculer etki etmiyormus cunku vucut sicaklik kontrolu bozuluyormus ancak ben o olayda iken ates dusurucu kullandigim zaman atesimi dusurmustu, bu hipertermi olmadigim anlamina mi geliyor acaba? Bu saatlerde halsizligim gidiyor sadece.

If fever-reducing drugs lower the body temperature, even if the temperature does not return entirely to normal, then hyperthermia is excluded

Yani ben buradan size detaylı araştırma da yapsam uzun uzun konuşsak da dediklerim tahminden öteye geçmeyecek çünkü doktor değilim o alanda yetkinliğim yok. Sadece söylediğiniz belirtileri ben de zaman zaman grip/soğuk algınlığı geçirdiğimde yaşadığım için düşüncemi paylaştım. Dediğim gibi doktora görünmenizde fayda var, biz ne desek geçerliliği olmayacak çünkü.

Seninki hipertermi ile alakalı değil. Yani güneşte çok kalsan canın deli gibi ayran yoğurt kefir çeker, neden? Kalsiyum, vitamin d ve tuz diğer minerallerle bol su tüketmek istersin.

Paracetamol semptomatiktir. Geçici olarak vücudun ateşini düşürür, fizyolojik rahatladığın için psikolojik de laylaylom olursun.

Klima falan mı çarptı seni, terliyken buz gibi metroya falan mı bindin ne yaptın? Olayları tam anlatmadan keyfi olarak ateşin çıkıyorsa baya bildiğin doktor sanayi sitesine gitmen gerek. İshalin olması gerek mesela ateşin yüksekse. Zehirlenmiş de olabilirsin yediğinden o da ağzında tatsızlık, ateş ve teneke kutu gibi hissetmeye yol açar ki onda da ishal olur insan - kusamadıysa özellikle.

Hocam tam bir şey anlamadan yazmissiniz klima ne alaka?

Atesim varken vantilatoru kapatip ustumu kislik ile ortup uyudum uyku haliylen ve kalktigimda atesim daha fazlaydi ben de fazla oldugundan internette hipertermi suphesine dustum cunku yorgunluk, halsizlik, belki de ictigim ilactan kaynakli o gun mide bulantisi oldu, bilmiyorum. Su ana gelirsek bugün ilk gune ve dune gore daha iyiyim ancak yine de halsizlik birazcik gecse de yine de var. Bayram bayram halsizim.

Evet, ilk gun ishal olmustum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…