Daha fazla
- Meslek
- Endustri Urunleri Tasarimi / Stratejik Tasarim
Ateşin neden çıkmış olabilir alakasını kurmak için:Hocam tam bir şey anlamadan yazmissiniz klima ne alaka?
Atesim varken vantilatoru kapatip ustumu kislik ile ortup uyudum uyku haliylen ve kalktigimda atesim daha fazlaydi ben de fazla oldugundan internette hipertermi suphesine dustum cunku yorgunluk, halsizlik, belki de ictigim ilactan kaynakli o gun mide bulantisi oldu, bilmiyorum. Su ana gelirsek bugün ilk gune ve dune gore daha iyiyim ancak yine de halsizlik birazcik gecse de yine de var. Bayram bayram halsizim.
Evet, ilk gun ishal olmustum.
Sen hiç terli ve vücudun sıcakken buz gibi su içmedin mi?
Toplu taşıma araçlarında klimayı köklüyorlar mesela, sen aracı beklerken terlemiş oluyorsun, bindiğinde buz gibi alandasın ve terin üzerinde, hızlı bir ısı alışverişine sebep oluyor, vücudun da bunu dengeleyemiyor.
Ya da ceryanda, vantilatörde, klimada kalıp farkında olmadan çarpılıyorsun, sonrası ateş, ishal, kusma, mutsuzluk v.b
Hala alaka kuramadıysan, salı günü ateşin çıkmadan önce yaptıklarını gözden geçir, arkadaşını beklerken bile bir dükkanın hava perdesinde veya alışverişte soğuk hava akımına maruz kalmış olabilirsin.
Hiper ve hipotermi öyle sokakta yazın gezerken olabilecek kadar kolay şeyler değiller. Güneş çarpması hipertermi değildir mesela ama ölüm sebebin fırında tavuk gibi güneşin altında bayılıp kalmadan sonra olanlardır. Sen ateşin varken üstünü örtüp daha fazla terleyip su kaybettin tamam ama vücudun ateşlenmesinin ana sebebi zaten bir iyileşme çabasıdır.