Ateşim varken üstümü örtüp uyuduktan sonra halim yok

Ateşin neden çıkmış olabilir alakasını kurmak için:

Sen hiç terli ve vücudun sıcakken buz gibi su içmedin mi?
Toplu taşıma araçlarında klimayı köklüyorlar mesela, sen aracı beklerken terlemiş oluyorsun, bindiğinde buz gibi alandasın ve terin üzerinde, hızlı bir ısı alışverişine sebep oluyor, vücudun da bunu dengeleyemiyor.
Ya da ceryanda, vantilatörde, klimada kalıp farkında olmadan çarpılıyorsun, sonrası ateş, ishal, kusma, mutsuzluk v.b

Hala alaka kuramadıysan, salı günü ateşin çıkmadan önce yaptıklarını gözden geçir, arkadaşını beklerken bile bir dükkanın hava perdesinde veya alışverişte soğuk hava akımına maruz kalmış olabilirsin.

Hiper ve hipotermi öyle sokakta yazın gezerken olabilecek kadar kolay şeyler değiller. Güneş çarpması hipertermi değildir mesela ama ölüm sebebin fırında tavuk gibi güneşin altında bayılıp kalmadan sonra olanlardır. Sen ateşin varken üstünü örtüp daha fazla terleyip su kaybettin tamam ama vücudun ateşlenmesinin ana sebebi zaten bir iyileşme çabasıdır.

Terliyken de su icmedim, sadece her zamanki gibiydi. Evdeydim sadece, vantilator karsisinda. Yediklerim de kahvalti, döner, eger yediysem de makarna yatmadan once. Yatmadan once de 1 bardak su'dur.

Terliyken de su icmedim, sadece her zamanki gibiydi. Evdeydim sadece, vantilator karsisinda. Yediklerim de kahvalti, döner, eger yediysem de makarna yatmadan once. Yatmadan once de 1 bardak su'dur.
Vantilatörü kendinden biraz daha uzağa koyman iyi olacak. Ya da kafasını bir yöne çevirip oraya en düşük seviyede üfletip odandaki havayı döndürebilirsin.

Vantilatör çarpmış seni. Henüz toparlayamadıysan, ishalinde geçmediyse biraz haşlanmış patates, ayran gibi şeyleri tüket, ishal geçtiyse zaten ciddi bir şeyin yoktur.

İshal degil de ishale benzer diyelim ben de hep oyle oluyor yani uzun bir sekilde degil yarim yarim diyelim. Ama ilk gun bu olay oldugunda direkt ishal idi.

Peki sizce 1 hafta onceki bu olaydan sonra hala halsizlik olmasi normal mi? Veya ilk gun mide bulantisi, yuksek kalp atis hizi, yuksek ates, bunlar bu sıcak havada ustumu kislik ile orttugumden mi oldu? Yatmadan once de ates vardi cok az, yani ates sadece ustumu kislik ile orttum diye olmadi.

Hep böyle oluyor derken, çıplak veya sadece boer/short ile oturuyorsan ceryanda, vantilatörde veya klimada normal bu durum, dikkat etmen gerek.

Evet ateşin biraz varken sen kendini daha da ısıtmışsın, o da yormuş. Güneşe çıkmadıysan 10 dakika falan güneşlen, sonra al bir kefir veya ayran biraz da soda. Sıcaktan çarpılınca toparlamak biraz zor oluyor. Soğuk meyveler de iyi gelir iyileşmene, karpuz kavun peynir ama ekmeksiz yemesen iyidir.

Hep boyle oluyor lafi diski icindi hocam.

Gunese ciktim cunku tıraş olmaya gittim bayramdan 2 gun once.

Yani sen hipertermi olmadim diyorsun peki ilk gun mide bulantisi, ilk gun uykusuzluktan dolayi veya aferin, parol gibi ilaclarin yan etkisinden dolayi da mi hipertermi yazisini bile hipertemri olarak yaziyordum? Bir de sunu soylemek lazim ben banyodayken soguk suyla yapip cikinca ates dusup geri yukseliyordu ancak hipertermide geri yukselmiyormus sanirim. Bugunlerde cok fazla makale okumaya başladım bununla alakali ve ates dusurucu ilaclarinda ise yaramadigini ogrendim ancak ilk olayda aferin ictikten sonra az da olsa dustu diye hatirliyorum, ama parol icince dusmustu kesinlikle ates cogunlukla. Tabii bu olaydan 2-3 saat sonra az daha ates vardi o zaman icebilmistim parol. Yine de tam olay oldugu zaman icip anlasaydim daha iyi teshis olabilirdi.

Ben 3-4 gundur altinkilic kefir iciyorum gunluk.

Bir de hafif kas agrilari oluyor ancak daha cok kas halsizligi, kulak tikanikligi da basladi 1 gun once.

Tuvaletin genelde böyle oluyorsa, normalde, mevsim farklı dışında, sorunun sindirim sistemi veya psikolojiktir. İkincisi daha ihtimalli.

Neyi doğru, yanlış yazdığını, dikkat eksikliğine bağlayabilirsin özellikle ateşin varken. Makalelere başladıysan tümüyle farmakoloji sektörü ve doktor ilişkilerini, istatistikleri inceleyip kendini bilerek ilerlemen lazım, o da birkaç yıl sürüyor. Mesela Aferin soğuk algınlığında semptomatik tedavi amaçlı verilir.

Senin şu an dikkat etmen gereken yer kulak tıkanıklığı, kulağına su kaçırdıysan diş ağrısı kadar tatsız bir ağrı yaptığı an doktora gitmen gerek. Sinüslerin veya boğazındaki durum da kulağına vuruyor olabilir, vücudunu ne kadar iyi tanıyorsan bu konuları o kadar kolay çözersin, google veya pubmed kendini tanımayan herkese tabut satmaya meyillidir. Öksürük varsa doktora gitmeden çözülmesi zor mesela.

Soguk alginligi ilaci oldugunu biliyorum ama internette ates dusurur de yaziyordu, ictikten sonra ya cok etki etmedi ya da etmedi atese ben bir şey anlamadim ama parol ictikten sonra dusmustu kesinlikle.

Kulagima su kacirmadim, kulagim neden birden 1 gun once tikandi bilmiyorum. Oksuruk de var, ama bugün azalmaya basladi. Su buzdolabında acaba soguk suyu iciyorum diye mi boyle oluyor? Makale derken ben sadece hyperthermia vakalarina baktim, yazilan yazilari okudum.

Hocam post-viral syndrome olma ihtimali nedir bu yorgunluk? Son 2 gundur bu bahsettigim yorgunluga kiyasla %40 gitti diyebilirim.

Son düzenleme:
Hiçbir fikrim yoki post-viral herhangi bir sendrom yaşamayan bir genetiğe sahibim. Ama sen iyileşiyorsan bu güzel.

Hiçbir fikrim yoki post-viral herhangi bir sendrom yaşamayan bir genetiğe sahibim. Ama sen iyileşiyorsan bu güzel.

Hocam kendimi daha iyi hissedip daha dincim (normal zamana gore %60 dincim diyebilirim), ancak gecmeyen şey oksuruk oldu 1 haftadan fazladir. Kendimi iyi hissedip daha dincim ancak icimde bir karanlik duygu var, bir korku var. Ya atesim cikip ustumu kislikla bu sıcak havada orttugumden hipertermi gecirdim ya da atesim daha da cok yukseldiginden ve ilaclarin da, uykusuzlugun da etkisiyle o gun oyle seyler oldu ancak halsizligin aciklamasi ya ben hafif bir grip oldum ve atesin nedeni ve halsizligin nedeni bu idi, ki grip oldugumdan haberim yok, ya da garip bir seyler oldu ancak bunlarin hicbiri normal degil, grip olan bir insanin sesi degisebilir, bende yok. Burun tikanikligi, yok. Hapşırma vardi, hafif ates, yorgunluk. Ne yapacagimi bilmiyorum kafaya takiyorum. En garibi tat kaybi olmasiydi 1 gunluk. Bunun aciklamasini yapamiyorum. Grip olsam sadece 1 gun sürmezdi herhalde tat kaybi.

Hocam kulagimdaki tikaniklik da gecmis.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…