Athlon 200GE Overclock sonrası farede ufak takılmalar

GraveKeeper

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, 3.20 AMD Athlon 200GE işlemciye overclock yaptım. 3.60 GHz'da 1300 voltajda çalışıyor. Oyunlarda bazen ufak bir mouse takılması yaşıyorum. Voltajı arttırmalı mıyım azaltmalı mıyım? Bu arada tüm testlerde başarı ile geçti. Sıcaklık olarak 80 dereceyi geçmedi.

Takılmayı çözmek için aygıt yöneticisine girip fareyi bulduktan sonra sağ tık yaparak oradaki imleç ayarlarını değiştirmen olacaktır.Bu arada Athlon 200GE'ye OC yapmak sağlıklı değil ömrünü düşürürsün.

Tam olarak hangi ayarı değiştimem gerekiyor ve ömrü çok kısa sürede mi kısalır

Tam olarak hangi ayarı değiştimem gerekiyor ve ömrü çok kısa sürede mi kısalır?

Zaten Athlon 200GE 2018'de çıkmış bir işlemci daha bir 3-4 yıl gider ama overclock yaparsan ömrünü 2 yıla düşürürsün overclock kaliteli ve kaldırabilecek işlemciler için uygundur. Athlon 200GE'nin bunu kaldırıp dayanacağını zannetmiyorum.

İşlemciyi 2018 de aldım

Şanslısın

Eğer anakart değişikliğine gideceksen ortalama i7.6 nesil veya i3-9400/10.nesil düşünebilirsin
evet sistem değişikliği yapacağım ileride Ryzen 5 5600G ve +8 gb ram almayı ve anakartı da değiştirmeyi düşünüyorum. Anakart olarak ne düşünürsün? Rx570 ekran kartım var sence ekran kartını yenilemem de gerekir mi?

Ekran kartı darboğaz yapar yapacaksan en az RX5500 ekran kartı al Ryzen 5 5600G ekran işlemcisine. Ama bütçe belirtirsen sana açık bir sistem dizerim. Anakart olarak ASUS sağlamdır kesinlikle öneririm.

Ekran kartı darboğaz yapar yapacaksan en az RX5500 ekran kartı al Ryzen 5 5600G ekran işlemcisine. Ama bütçe belirtirsen sana açık bir sistem dizerim. Anakart olarak ASUS sağlamdır kesinlikle öneririm.

+ 8 GB RAM da darboğaza etki eder 16 ya çıkarmanı şiddetle tavsiye ederim.

pcde şuan 8gb var ondan +8 dedim belirtmeyi unutmuşum. Bütçe için sıkıntım yok ama çok pahalı da olmayacak şekilde.

PC'de şu an 8 GB var ondan +8 dedim belirtmeyi unutmuşum. Bütçe için sıkıntım yok ama çok pahalı da olmayacak şekilde.

Usta farklı bir markaya farklı bir RAM markası takma şaka maka bilgisayarı patlatırsın. Alacagın 8 GB RAM'den 2 tane al eskisi yedekte dursun. Tam bir bütçe öner düzenleme yapayım sana.

Usta farklı bir markaya farklı bir RAM markası takma şaka maka bilgisayarı patlatırsın. Alacagın 8 GB RAM'den 2 tane al eskisi yedekte dursun. Tam bir bütçe öner düzenleme yapayım sana.
Bir de ram tipini biliyor musun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…