Athlon 3000G sistem görüntü vermiyor

Sanırsam anakartınızın BIOS'u güncel değil bu yüzden görüntü alamıyorsunuz.

1617115394077.png


Burada görüldüğü üzere işlemcinizin çalışabilmesi için F40 sürümü gerekiyor ama anakartınızda F40 sürümünden daha eski bir sürüm var.
Sağ alt tarafa bakmayın 😅 (etkinleştirilmemiş Windows kullanıyorum.)
 
BIOS sıfırlamanın kolay yolu bende yaptım BIOS bilini çıkar 30 saniye bekle. Tabii o anda kesitisiz güç kaynağını kapat. Geri tak kesintisiz güç kaynaığını aç ve PC'yi. Açıldığından sonra yes ya da no yazıyor sen yese basıp BIOS sıfırlanıyor.
 
Hocam, gücü kesip pili çıkarmak zaten BIOS resetlemek oluyor. :)
okey deniyeceğim yazarım saolun ya
Sanırsam anakartınızın BIOS'u güncel değil bu yüzden görüntü alamıyorsunuz.

Eki Görüntüle 949006

Burada görüldüğü üzere işlemcinizin çalışabilmesi için F40 sürümü gerekiyor ama anakartınızda F40 sürümünden daha eski bir sürüm var.
yeni sürümü indirebileceğim linke nasıl ulaşırım
 
Yeni sürümü indirebileceğim linke nasıl ulaşırım?

Size F1 sürümü ile çalışabilen işlemci lazım.
 
bios pili çıkartmak takmak işe yaramadı, şimdi ekran kartı takıcam sisteme, goruntu alırsam eywallah bios güncellerim. alamazsam yandık
ekran kartı da takıp denedim yine tık yok. biosu guncellemek için bir işlemciye ihtiyacım var, aklıma şöyle birşey geldi acaba olurmu. n11 den herhangi am4 bi işlemci alsam. sistemden goruntu alıp biosu en guncel hale çeksem, sonra aldıgım o işlemciyi iade etsem mi ?
Selamlar, sistem topladım, çalışıyor fakat ekrana görüntü alamadım. HDMI veya VGA şeklinde olmak üzere 2 yolu da denedim, maalesef sonuç alamadım. Nasıl çözerim?

Sistem:

AMD Athlon 3000G
Gigabyte A320 m S2H
Longline Storm 8 GB. RAM
600W Hadron PSU.

Bu arada sistem APU oldugu için ekran kartı yok ama evde başka bir bilgisayarda ekran kartı var, takıp denemedim. Acaba taksam görüntü verir mi bilmiyorum. BIOS'un güncel olup olmadıgını da telefon ile Teknobiyotik'e sormuştum, açar kardeşim demişlerdi ama bilemiyorum.
ÇÖZÜLDÜ ARKADAŞLAR.

yapamayan varsa okuyabilir. anakart bana geldiğinde F42 bios versiyonuna sahipmiş. bunuda anakartdaki 3000g yi söküp ryzen 1600 takarak anlayabildim. bu 1600 ü ,bulmak için 3 yolunuz var. birincisi arkadaşdan istemek, ikincisi bilgisayarcıya gitmek, üçüncüsü ise iade hakkına sahip oldugunuz herhangi bir web sitesinden yeni sıfır ürün almak. ( işiniz bitince iade edip paranızı geri alacaksınız )

herneyse ilk etapda 3000 g yi söküp 1600 işlemci taktım ve biosu gördüm. sonra bios update yaptım son sürüme yükselttim. ardından bios ayarlarından chipset kısmına girdim ve dahili ekran kartını enable yaptım. sonra kendi işlemcimi geri taktım ve şuan görüntü alabiliyorum. sorunsuz şekilde sistemi yükledim oyun bile oynadım.

not : 1600 takıp yinede görüntü alamıyorsanız. herhangi bir ekran kartı bağlayıp açmayı deneyin. örnek gtx 1050 felan.

herkese kolay gelsin. iyi forumlar.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı