Athlon 64 x2 Sistem 4GB DDR2 bellek destekler mi ?

1guest12345

Hectopat
Merhaba,
Anakart : EPoX COMPUTER CO, LTD nForce4 DDR2: MF4 Ultra-3, MF4 Ultra-3/G, AF4 Ultra-3 Series (Socket 939)
İşlemci : AMD Athlon 64 x2 Dual Core Processor 3600+ 1.91 GHz

Sistemime ram yükseltmesi yapmak istiyorum. Yukarıda belirttiğim anakart ve işlemciye sahibim. Anakart kitağçığımdan baktığımda (benim anladığım kadarıyla) 16GB 800mhz kadar desteğim var. Ama 4GBlik bir modül uyumsuzluk yapar mı merak ettim.(2 adet 4 lük takacağım)
Anakart kitapçığındaki ilgili sayfalar (yardımı olursa) :

a1.jpg

a2.jpg

@Recep Baltaş Sizin de yardım edeceğinizi umuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Resimdeki değer doğrudur. Yazıyla belirttiğim anakart socket numarsasını speccy adlı sistem tanılama programı ile aldım.

Konu Güncel...

İlgilenicek kimse yokmu?
Hocam işlemci DDR2 bellek desteklemiyor araştırdığıma göre. Yani sorun yaratabilir.

Hocam işlemci DDR2 bellek desteklemiyor araştırdığıma göre. Yani sorun yaratabilir.
Şuan zaten ddr2 ram takılı desteği var yani.
Ram alma sebebim ramde yaşadığım sıkıntıdan dolayı. Şöyleki ; sistemimde 1 adet kingston 1gb 800mhz , 2 adet kingston 512mb 667mhz ve 1 adet hi level (sanırım çakma) 1gb 667 mhz ram mevcut.Parça pinçik ve hi level ram uyumsuzluk yapıyor ve sistem bazen açılmıyor aç kapa ,aç kapa anca açıyorum.
8 veya 4 gb ye yükseltme yapacağım o yüzden.

Aynı CL değerine ve hıza sahip kingston RAM'den bir tane daha alırsanız çalışır sorunsuz.
Tek veya iki tane 4GB lik ram modülü almayı düşünüyorum. İki tane alırsam ikiside kinston olacak zaten aynı model. CL değeri nedir ? Nasıl Öğrenirim ? Şuan takılı olan ramler ile 4GB lik olanın CL simi aynı olması lazım ?

KONU GÜNCEL...

Bu sistemler unutuldu herhalde... :D UP... Konu Güncel....

Güncel....

Güncel.....

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı